Säkerhetspolisen

Om Säkerhetspolisen

Vi tar ingenting för givet
Säkerhetspolisen har ca 1400 medarbetare. Vårt uppdrag är att skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster – så vi kan inte ta någonting för givet.

Våra medarbetare är sakkunniga och samhällsintresserade. Vi vet att saker inte alltid är som de ser ut vid första anblick. Våra arbetsuppgifter kräver ett öppet förhållningssätt, och vi söker personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Vi löser uppgifter och utvecklas tillsammans
Det finns många olika yrken och kompetenser inom Säkerhetspolisen. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Samtiden och framtiden gör att vi ständigt måste bli bättre på att sätta händelser i större sammanhang och längre tidsperspektiv.

Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Därför tar vi ansvar för, och initiativ till, att vässa våra kompetenser och vårt samarbete. Det behövs för att ligga steget före.

Vi tror på balans
Hos Säkerhetspolisen förväntar vi oss det bästa av varandra, varje dag. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det lågintensivt framåtblickande arbete som gäller.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på jobbet. Vi kan inte ta med jobbet hem eller diskutera våra uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.

Säkerhetspolisen Sverige.

Denna rekryterare annonserar inte för tilfället. Prova gärna vår sök jobb?