E-hälsomyndigheten

Om E-hälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Exempelvis när en läkare skickar iväg ett e-recept från sin dator hamnar det hos oss på eHälsomyndigheten för att sedan hämtas upp av apoteket som lämnar ut läkemedlet till kunden.

eHälsomyndigheten har fått uppdraget från regeringen att utveckla och införa Nationella läkemedelslistan. Den kommer att bli en rikstäckande informationskälla som ger vården, omsorgen, apoteken och patienten tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel. Arbetet med införandet av nationella läkemedelslistan påbörjas under hösten 2018 och till den 1 juni 2022 ska alla vårdaktörer och apotek vara anslutna.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige. Vi har kontor både i Kalmar och i Stockholm. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Företagssidan ehälsan

1 jobb med E-hälsomyndigheten