Experis

Om Experis

Experis – talent and solution driven innovation

Experis är specialister inom IT-konsultlösningar och vårt mål är att göra våra kunder till vinnare på en föränderlig arbetsmarknad. Genom att kombinera mjuka värden med kraften i tekniken skapar vi innovativa lösningar till våra kunder. Vår verksamhet bygger på insikt och kunskap om effektiva och precisa rekryteringsprocesser, individens behov samt vikten av teknologisk kunskap och innovation. Vi är helt enkelt riktigt duktiga på att kombinera mjuka värden med teknik och får på så sätt individer och verksamheter att växa.

Fokusområden för Experis

Vi är experter på att matcha rätt kompetens med olika behov och erbjuder konsult- samt rekryteringslösningar för våra kunder inom följande områden:

 • Business Transformation
 • Cyber Security
 • Digtial Workspace
 • Cloud and Infrastructure
 • Enterprise Applications

Vi kombinerar vår gedigna kunskap inom rekrytering med teknisk innovation och anpassade konsultlösningar. Detta gör vi genom leverans av resurskonsulter, projektåtaganden, supportåtaganden end-user samt innovativa IT-säkerhetslösningar. Något vi är extra stolta över är vår Experis Academy - Marknadsanpassade spetsutbildningar inom IT som säkrar våra kunders framtida kompetensbehov.

experis-it-recruiter

Experis konsulter

Vi är i dagsläget ca 700 konsulter ute på uppdrag hos våra kunder som återfinns inom både offentlig och privat sektor samt över hela landet. Alla våra konsulter har en dedikerad och engagerad konsultchef eftersom glada konsulter är en hjärtefråga för oss. Våra konsulter återfinns inom en mängd spännande roller. En stor del av dem är i segmentet Digital Workspace där vi har supporttekniker och vår Help desk med olika inriktning och kompetensnivå. Inom Business Transformation är vi starka inom utveckling, UX/UI Design men också arkitekter med olika miljöer och kompetensnivåer på meritlistorna. Vi har även en stor andel konsulter i olika ledande befattningar; allt från scrum master, projektledarroller till managementroller.

Att vara en attraktiv arbetsgivare med ett starkt varumärke är oerhört viktigt för oss och vi arbetar löpande med att utveckla våra konsulter med stort fokus på olika utbildningssatsningar.

Kandidatattraktion

Vi är specialister på att hitta den kompetens som våra kunder efterfrågar. Vi har under många år finslipat det hantverk som rekrytering innebär. Här vill vi faktiskt sticka ut hackan lite för vi är riktigt vassa på rekrytering. Detta i kombination med att vi dessutom har flera av Sveriges absolut attraktivaste arbetsgivare som kunder gör att vi lockar en stor del av de mest kvalificerade kandidaterna till oss. Vi har ett strategiskt och proaktivt förhållningssätt i vårt sätt att söka attraktiv kompetens. Genom att arbeta proaktivt mot kandidatmarknaden med att bygga upp lokala och globala karriärnätverk säkrar vi tillgången på efterfrågad kompetens till våra kunder både direkt och över tid. Vi har ett specialiserat team som ägnar hela dagarna åt kandidatattraktion och searcharbete i olika kanaler.

Experis partnernätverk

Experis har ett noga utvalt nätverk av samarbetspartners som vi samarbetar tätt med. Vårt partnernätverk säkrar vår leveransförmåga av spetskompetens genom att komplettera vårt befintliga resursutbud och våra nätverk. Vi har valt att arbeta med ett mindre antal samarbetspartners som vi kan hålla ett nära samarbete med. För oss är ordet partner självklart att använda eftersom det återspeglar hur vi kommunicerar och arbetar – med full transparens i alla delar i ett nära partnerskap. Vi har arbetat med partner på detta sätt i många år och har genom denna erfarenhet byggt upp en process som fungerar väl och säkerställer kvalitet i alla led med god leveransförmåga.

  Experis Sverige i siffror/kort fakta

 • 700 konsulter
 • 30 konsultchefer
 • 50 länder
 • ISO-certifierad konsulttillsättningsprocess
 • 6000 kompetensbaserade intervjuer per år
 • 2000 rekryteringar per år
 • 5000 CV-screen per månad

42 jobb med Experis