Här är teknikområdena där företagen skriker efter folk

Att landa det perfekta it-jobbet är aldrig lätt, men besitter du kompetens inom vissa heta plattformar och tekniker – så har du alla möjligheter 2018.

mangraf3

Vår amerikanska systertidning CIO har kollat på vad företagen väntas efterfråga för kompetenser under 2018, utifrån data från den globala jobbsökningsplattformen Indeed.

Här är de hetaste kompetenserna inför 2018, enligt denna:

React – det javascriptbaserade utvecklingsramverket som Facebook skapat.

Azure – Microsofts molnlösning som innefattar programvara som tjänst, plattform som tjänst och infrastruktur som tjänst.

Amazon Web Services. Den ledande publika molnplattformen väntas inte tappa sin position under 2018.

Certifierade säkerhetsproffs. Mot bakgrund av de rubriker som handlat om virus, hackare och cyberkriminalitet bara det senaste året är det inte konstigt att organisationer behöver säkerhetskunnigt folk.

Spark. Det Apache-utvecklade ramverket som används för att kunna bearbeta stora datamängder. Används av jättar som Netflix, Ebay och Yahoo för dataanalys, maskininlärning och mycket mer.

AngularJS – det kanske mest populära ramverket för front end-utveckling i webbsammanhang. Drivs av Google, men även flera fristående aktörer är inblandade.

R – open source-programmeringsspråket som ofta används för statistiska beräkningar och grafer. Brett använt bland statistiker och dataanalytiker.

Hitta din nästa utmaning nu - hundratals lediga jobb >>

Tillbaka till jobblista