Teknikförvaltare Linux

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 april 2015
Stängs
den 26 april 2015
Ref:
PSL 2015-47
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 6,8 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.
 

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället?

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Just nu är vi inne i ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete och behöver förstärka vårt team. Det är ett arbete som ställer höga krav, men som också innebär gott om spännande utmaningar och möjligheter. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå. Idag är vi 240 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner.  

Arbetsbeskrivning

Är du en av våra framtida Linuxexperter?


Har du jobbat ett antal år inom IT-sektorn, är väl bekant med Linux och siktar på att utvecklas vidare inom detta område? I så fall kan det här vara precis den utmaning som leder dig vidare.....

På Drift-och infrastrukturenheten har vi just nu behov av dig som är en hungrig och driven teknikförvaltare med inriktning på Linux. Rollen innebär att stötta utvecklare och testare och vara tekniskt stöd för Linuxplattformen riktat mot verksamhet och produktion. Pensionsmyndigheten ligger i framkant med tekniska innovationer och vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten.

I din roll kommer du huvudsakligen att vara sysselsatt inom produktion och pågående projekt. Här blir du en viktig medspelare i ett kompetent team, som arbetar i en spännande och komplex IT-miljö. Det är en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med engagerade medarbetare som fungerar som ditt närmsta stöd i det dagliga arbetet. Du kommer bland annat arbeta med incidenthantering, problemutredningar och implementation av nya system och lösningar.

Som en av våra teknikförvaltare kommer du vara en del av vår IT-avdelning som sitter i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Utbildning och erfarenhet

För den här rollen gäller det att du har slutbetyg från gymnasiet, helst med It- inriktning. På meritlistan ser vi gärna att du har högskoleutbildning eller kvalificerad yrkesutbildning inom data-och systemvetenskap med Linuxcertifiering. Därutöver ser vi att du har arbetat i minst 3 år med utvärdering och införande av system i Linuxmiljöer. Du behöver känna väl till hur man hanterar de djupare delarna av Linux och hur Linux interagerar med övrig infrastruktur.

I dina arbetsuppgifter ingår en hel del problemlösning, så du behöver vara trygg i att felsöka och lösa tekniska utmaningar. Vi ser också att du är van att leda och driva egna tekniska aktiviteter.

Du behöver ha praktisk erfarenhet av Red Hat, Red Hat Cluster Suite, systemadministration av Linuxsystem samt scriptspråk såsom bash eller liknande.
Det är också önskvärt att du har erfarenhet av följande produkter och lösningar; Satellite Puppet eller liknande managementverktyg, BIG-IP och behörighetsadministration samt LDAP.

Du bör också ha vana av att dokumentera ditt arbete i fråga om installationsguider, driftsinstruktioner och övergripande design.
 

Egenskaper

I den här rollen är det betydelsefullt att du arbetar proaktivt och tar ansvar i ditt arbete. Självklart är du bra på att samarbeta, samtidigt som du har vana av att arbeta självständigt och inte är främmande för att leda och samordna vissa aktiviteter. Det är dessutom en förutsättning att du är stresstålig, tar ansvar och agerar prestigelöst.
Eftersom det ingår i dina arbetsuppgifter att dokumentera och hantera supportärenden, ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Övrigt
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning. 

För mer information om tjänsten
kontakta Thomas Lagerfeldt tel. 010-454 20 48

Fackliga representanter:
Christina Karlström tel 010-4542284, SACO och
Paul Brix tel 010-4542510, ST.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker på www.itjobb.pensionsmyndigheten.se
Ange diarienummer PSL 2015-47 i din ansökan.  

Sista ansökningsdag 2015-04-26  

Liknande jobb

Liknande jobb