Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Juniora Javautvecklare till IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 7 juni 2017
Ref:
C13390/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Vill DU bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare.

It-avdelningen har ca 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

It-stödet hanterar bland annat polisanmälningar, utredningar, underrättelser, gränskontroll, efterlysningar, trafik, radio, informations- och ärendehantering, statistik, personal, loggning, behörighet och it säkerhet. Våra it-stöd har ett brett spann – från små enkla applikationer till stora komplexa system, från egenutvecklat till standardsystem, från gamla system till nya heta mobila appar.
Vi söker nu Juniora Javautvecklare till enheten Utveckling och applikationsförvaltning (UAF) – är det DU?

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga system, huvudsakligen skrivna i Java och närliggande tekniker och även arbeta med databaser, skript, skriva dokumentation och ha kontakt med driften. Det är mycket viktigt för it-avdelningen att medarbetarna har god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Systemutveckling i java med närliggande tekniker
 • Genomföra tester av egen kod
 • Hantera dokumentation kopplat till utvecklingen
 • Samverka med andra grupper inom och utom avdelningen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom it
 • Kunskap om Java EE
 • Kunskap om MySQL eller Oracle
 • Kunskap om agil utveckling
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Javascript, Eclipse EJB3, Hibernate och JSF
 • Maven/Ant, MySql och Jboss
 • Versionshanteringsverktyget GIT
 • JSP och taglibs
 • Testdriven utveckling
 • Certifikat- och säkerhetslösningar
 • JIRA, Confluence eller motsvarande verktyg för agil utveckling


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en personlig drivkraft, van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Vi ser även att du fortfarande är nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det både på egen hand och ibland via utbildningar. Dessutom krävs förmåga att kunna orientera sig i en stor och komplex organisation med många kontaktytor både internt på it-avdelningen men även i kärnverksamheten inom Polismyndigheten.

Kontaktpersoner

Åsa Månsson It-avd. 010-56 41684

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-563 42 11; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Kent Söderlund, ST, tfn 0722-212 750; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb