Systemutvecklare

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 17 augusti 2017
Ref:
3.3.1-2017-73514
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker juniora systemutvecklare till Systemutvecklingsenhet 2 i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.


Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På IT-sektionen arbetar närmare 230 personer med utveckling och drift av verkets IT-stöd. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade.


Vad vi förväntar oss

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.


Arbetsuppgifter

Som utvecklare ansvarar du för utveckling av Migrationsverkets systemstöd efter beslutad IT-arkitektur och framtagen kravspecifikation. Du kommer även planera och ansvara för systemutvecklingsaktiviteter i projekt och förvaltning. Du kommer delta i framtagandet av kravspecifikationer och svara för att nödvändig dokumentation framställs och uppdateras. Du förväntas även:

  • Delta i leveranser av systemstöd och utföra tester
  • Delta i kontakter med verksamhet, förvaltning samt drift och supportorganisation
  • Omvärldsbevakning inom området

Du kan komma att svara för en eller flera specialiseringar inom systemutvecklingsområdet, såsom specialist på databasdesign- och utveckling, test, programmeringskunskap (klient/server) eller liknande. Vid behov kan det även ingå att ta fram IT-arkitekturen i samarbete med kollegor på enheten.


Kvalifikationer

  • Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet
  • Du har erfarenhet av objektorienterad analys/design/programmering med Java
  • Du har kunskap om Java, Jee och Scrum
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras

 
Meriterande kvalifikationer

  • Det är meriterande om du har kunskaper om våra övriga utvecklingskomponenter, exempelvis ReactJS, Bootstrap, Web Services, XML, JSon, SQL, DB-modellering och HTML, Informix 4GL, Processmotorer, Singe Sign on och säkerhetslösningar, Jira, Scrum, Eclipse, Applets, Spring framework, JBoss AS och Maven

Personliga kompetenser
Som person arbetar du bra med andra människor och har ett lyhört och smidigt förhållningssätt. Du har även intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har även förmåga att själv strukturerar upp ditt angreppsätt, ta initiativ för att uppnå resultat och driver processerna vidare.
 

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till lin04@academicwork.se Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Enhetschef, Christian Andersson, christian.v.andersson@migrationsverket.se Du kan läsa mer om hur det är att arbeta på Migrationsverket på migrationsverket.se/jobb

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 17 augusti 2017 Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Liknande jobb

Liknande jobb