Områdesarkitekt till Kronofogden

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 augusti 2017
Stängs
den 18 september 2017
Ref:
13645-840 18599-17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Kronofogdens it-avdelning bildades 2013 och består idag av cirka 200 medarbetare med kontor i Sundbyberg. Vi accelererar nu arbetet med digitalisering och ersätter äldre och komplexa system för att kunna erbjuda våra kunder moderna e-tjänster.

It-avdelningens stora framgångsfaktor är att vi arbetar tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten. Vi driver flera framåtriktade projekt och har flera spännande utmaningar framför oss, där du som medarbetare både har chansen att påverka och möjligheten att utvecklas. Vi har ett öppet klimat och arbetsplatsen präglas av trivsel, tillit och delaktighet. Hos oss är det viktigt med en balans mellan arbete och fritid.

 

Ditt nya jobb

Som områdesarkitekt samarbetar du med projektledare, förvaltningsledare, verksamhets-, teknik- och lösningsarkitekter för att säkerställa moderna hållbara lösningar med rätt kvalitet. Du fungerar som stöd till förvaltning, utveckling och chefsarkitekt vid utveckling av nya tjänster/lösningar inom området.

Aktuellt område avser Verkställigheten vilket är ett av Kronofogdens större och viktigare. Området spänner över en stordator under ersättning där nya Java-applikationer och några mindre .Net-applikationer tar över. Allt nytt utvecklas idag i en informationscentrisk och händelsedriven arkitektur med påbörjat masterdatatänk.

En viktig uppgift för dig är att vara med att ta fram målbilden, driva arkitekturen mot målbilden och vara en aktiv del i Kronofogdens övergripande arkitekturstyrning. Du är en viktig spelare i all förändring och du stöttar leveransen med helhetsbilden, bland annat i kravhantering, lösningsförslag och prioriteringar.

I din roll ingår att omvärldsbevaka med syfte att upprätthålla och sprida kunskap inom området samt ge Kronofogden rätt arkitektur. Vi arbetar med moderna utvecklingsmiljöer bestående av .Net på Windows och Java EE på RedHat. Modellerar gör vi bland annat i Sparx EA med UML och Achimate.

 

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du ska ha en relevant högskoleutbildning eller mångårig motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som de senaste åren har arbetat brett med applikationsarkitektur, från kravhantering till färdigt resultat. Vi ser att du tidigare har drivit och genomfört utredningar och modelleringar.

Vi beskriver applikationers arkitektur i en förenklad SAD, varför erfarenhet av detta är meriterande. Vi har infört det agila arbetssättet hos oss så om du har arbetat agilt är också det meriterande. Det är även meriterande om du är van vid stora komplexa systemmiljöer med köhantering.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass.

 

Dina egenskaper

Det är nödvändigt att du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Vidare behöver du ha förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen. Som områdesarkitekt behöver du ha en mycket god analytisk förmåga, fattar beslut och du är utvecklings- och resultatinriktad.

Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till beställare, chefer och kollegor.

Du är öppen för att delge dina kunskaper till andra och själv utveckla dina färdigheter genom samarbete. Vi är fortfarande en ny organisation och det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel och förändringsbenägen.

Du behöver ha god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.

 

Information

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vid urvalsarbetet kan vi komma att använda tester.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

 

Kontaktpersoner

Anders Ekström
teamchef
010-579 24 13

Bo Söderkvist
HR-konsult
010-574 93 69

Clarence Eliasson
facklig kontaktperson Saco
010-578 38 29

Eva Kuosku
facklig kontaktperson ST
010-579 20 10

Du ansöker senast 2017-09-18.

Liknande jobb

Liknande jobb