Digitaliseringsstrateg till Södertälje Kommun

Plats
Södertälje
Annonserat
den 11 september 2017
Stängs
den 2 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Digitaliseringsstrateg

Södertälje kommun arbetar aktivt med verksamhetsutveckling genom digitalisering med målet att skapa god service och nytta för medborgare och företag, samtidigt som arbetet ska bidra till intern effektivisering och en modernare handläggning. Nu söker vi dig som har erfarenhet av verksamhetsutveckling i offentlig verksamhet och förstår de möjligheter digitalisering kan skapa i en kommun. Ditt uppdrag kommer delvis att formas, förändras och utvecklas under vägen.


Dina arbetsuppgifter

  • Du leder och samordnar Södertälje kommuns digitaliseringsarbete och arbetar strategiskt med kommunens verksamheter och processer.  
  • Du ger stöd till verksamheternas arbete med att driva en samordnad digitalisering framåt.
  • Du leder en strategigrupp med representanter från olika verksamheter och rapporterar löpande till kommunens ledningsgrupp.
  • Du kommer även att ansvara för framtagande av en övergripande digitaliseringsstrategi samt att stödja och följa upp arbetet.

 
En viktig del blir att samverka och samordna arbetet med kommunens och de kommunala bolagens båda IT-avdelningar samt med Kontaktcenter.  
 
Tjänsten finns på Kommunikationsavdelningen där vi är 25 medarbetare som arbetar med kommunikation, digitaliseringsfrågor och Kontaktcenter. Härom året HBTQ-certifierade vi oss. Vi är centralt placerade i moderna lokaler i Stadshuset, som ligger precis bredvid pendeltågsstationen Södertälje centrum. 


Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget behöver du ha en relevant utbildning på högskolenivå och mångårig erfarenhet av likande uppdrag på strategisk nivå. Du har flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling med medborgarnytta i fokus och av förändringsledning där IT och digitalisering har varit verktyg för utvecklingen. Du har också erfarenhet av att stödja verksamheter att själva hitta vägar för sin digitalisering, upprätthålla kompetens i metoder och modeller som stöd för att genomföra förändring och kan vara ett stöd i både analys och genomförande.
 
Du har kunskap om olika modeller och metoder som stöd i utvecklingsarbete, projekt- och förvaltningsstyrningsmodeller, agila metoder och tjänstedesign. Du har även kunskap om kommunikation och tjänster i digitala kanaler, automation av processer och gärna om hur internet of things (IoT) kan bidra till utveckling. Du har en god förståelse för såväl IT-drift som verksamheternas huvudprocesser och hur digitala tjänster kan stödja dessa.  
 
Tidigare erfarenhet av politisk styrd organisation är meriterande.  
 
Som person har du ett starkt engagemang för organisations- och samhällsutveckling. Du är ansvarstagande, analytisk, diplomatisk, självständig och drivande samtidigt som du tycker det är viktigt att samverka med andra. Du är professionell i din yrkesroll, har kunskap om den egna verksamheten, förstår sammanhang och ser helheten.  
 
Välkommen med din ansökan!
Anställningsintervjuer kommer äga rum löpande under rekryteringen.
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi undanber oss samtal om annonsering och rekryteringstjänster. 

Liknande jobb

Liknande jobb