Polismyndigheten

Vi söker en UX-designer till It-avdelningen, Utredningssektionen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 november 2017
Stängs
den 1 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en UX-designer till It-avdelningen, Utredningssektionen.

Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens It-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.


Är det dig vi söker?

Som anställd på It-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Sektionen Utredningssystem utvecklar system som hanterar Polisens alla brottsutredningar – från minsta trafikförseelse till mord. Därutöver ansvarar vi för verksamhetskritiska register som misstanke- och belastningsregister, samt Polisens system för ordningsböter.

I allt vi gör har vi fokus på att bygga moderna, effektiva och användarcentrerade system.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att få arbeta nära verksamheten för att undersöka användarnas behov och förväntningar – hela tiden med fokus på att skapa bra användarupplevelser. Du kommer att vara med och utforma gränssnitten mellan våra system och användarna i samarbete med ditt team samt med andra UX-kunniga inom Polisen. Rollen som UX-designer innebär stora möjligheter till variation i arbetet.

Vi tror att kunskap om verksamhetens behov bäst tas fram genom user research och kommunikation snarare än genom skriftliga beställningar. Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och din vardag. Istället för att arbeta med projekt levererar vi rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser.

Teamen arbetar i enlighet med agila metoder och både utvecklar och förvaltar sina system. Arbetet sker i nära samverkan med poliser och vi strävar efter att avståndet mellan våra team och verksamheten ska vara så kort som möjligt. Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer områden de brinner för.

I syfte att ser hur verksamheten använder våra system erbjuds alla medarbetare praktik i Polisens yttre verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Relevant akademisk examen
- Är en kreativ problemlösare
- Kan UX-processen, från behovsinsamlig till prototyping och användningstest
- Är bekväm i framtagning av personas, user stories och user story mapping
- Har erfarenhet av agila arbetsmetoder

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- Grafisk design av gränssnitt
- Svenskt rättsväsende och juridik

Personliga egenskaper

Vi söker en person som är analytisk, prestigelös och inspirerande. Eftersom vi utvecklar system som måste ta hänsyn till juridiska och säkerhetsmässiga krav är det viktigt att du klarar av att skapa bra användarupplevelser även i en komplex miljö.

Eftersom vi arbetar i team värderar vi personer som vill inspirera och trivs med att samarbeta med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer om anställningen

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Förtroendearbetstid tillämpas.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Tommy Boström Gruppchef på tfn 010-56 34765. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Ansökan

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen in med din ansökan senast 1a december.

https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=f2258fd8-ac55-433d-9171-54b8f480ad88

Liknande jobb

Liknande jobb