Lagringsspecialist Luleå

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 28 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
3964-2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1700 anställda och 15 000 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Vi erbjuder ett arbete i utmanande och inspirerande miljö i en kreativ och innovativ omgivning.  IT-service består idag av 60 personer och vi är universitetets leverantör av IT. Vi är uppdelade på tre verksamhetsområden; Support, Utveckling och Infrastruktur. Vi vill nu förstärka med en specialist på lagring och backup. 

Universitetet står inför en spännande utveckling då stora delar av verksamheten blir allt mer digitaliserad och i denna utveckling är IT-stödet en central del.

Vi söker därför efter nyckelpersoner som vill vara med och förverkliga universitetets IT-vision ”Lyhörd och ledande IT som förnyar och skapar en attraktiv framtidsmiljö”.


Arbetsuppgifter

Vi söker en person som i samarbete med övrig personal vid IT-service svarar för drift, underhåll och utveckling av universitetets IT-miljö, med inriktning på lagrings- och backuplösning.

I arbetsuppgifterna ingår arbete framförallt med vår lagrings- och backuplösning. Du kommer även att vara delaktig i drift, underhåll och utveckling av övrig IT-infrastruktur. Alla vid IT-service ska dessutom ge användarstöd inom ramen för incidenthantering.

Kompetens och erfarenhet

Universitet har idag en miljö som består av VMware med operativsystemen linux, windows och Mac OS samt e-postsystem exchange, som är de stora konsumenterna av lag-ring och backup. Vi använder idag Dell storage lagring, FluidFS filserver samt IBM Spectrum Protect (TSM) för backupen.

Vi söker dig som har goda kunskaper i systemadministrativt arbete och du måste ha kunskap och erfarenhet av arbete inom lagring och backup i storskalig miljö. Meriterande är om du har vana kring produkterna i vår lagrings- och backuplösning och gärna integrationer med katalogtjänster (LDAP och Active Directory) samt scriptning.

Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift. Som person ska du vara noggrann och ansvarskännande och ha lätt för att samarbeta och ta egna initiativ. Arbetet medför ofta täta kontakter med slutanvändare varvid en utpräglad servicekänsla krävs.
Du har dokumenterad kompetens och erfarenhet inom relevant område, examen på högskolenivå är meriterande.

Personlig profil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du ett gott ordningssinne, är noggrann och inte rädd för att ta egna initiativ. Du har förmågan att kunna se helheten men också sinne för tekniska detaljer. Du gillar att hänga med i den senaste utvecklingen och är beredd att ge det där lilla extra när det behövs. Du är en strukturerad lagspelare med god problemlösnings- och kommunikationsförmåga. God förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att skapa nya kontakter och att stå för ett gott värdskap är en självklarhet för dig.

Omfattning

Vi söker en IT-administratör för tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan eventuellt vara aktuellt. Din befattning kommer att vara IT-administratör.

Information

Du är välkommen att kontakta Jan Lundmark, Chef infrastruktur ITS, telefon 0920-49 20 14 eller e-post jan.lundmark@ltu.se eller Lena Björk, Chef ITS, telefon 0920 - 49 15 02 eller e-post lena.bjork@ltu.se

Facklig företrädare:

SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se
OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: LTU-3964-2017
Sista ansökningsdag: 2018-01-15.

Jobbreferens

3964-2017

Kategorier: drift System   Integration   Övriga