Polismyndigheten

Polismyndigheten söker systemutvecklare till UAF, placering i Norrköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Norrköping, Östergötland
Annonserat
den 11 januari 2018
Stängs
den 5 februari 2018
Ref:
A015.620/2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla system som är brottsförebyggande, ger bättre service och gör Polisen mer tillgänglig? Då har vi en tjänst att söka, där du som systemutvecklare kommer ingå i ett agilt team som tillsammans utvecklar och förvaltar polismyndighetens samtliga medborgarinriktade e-tjänster. Teamet arbetar testdrivet och testautomatiserat och levererar kontinuerligt enligt CI/CD, vid utveckling använder oss av tekniker som t ex Java, Spring och Docker. Vi arbetar enligt agila principer och alla i teamet är med och håller i demo, sprintplanering och dagliga stand-up. I JIRA och Confluence dokumenterar och planerar vi arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 

 • Har en examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen.
 • Har erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare
 • Har erfarenhet av att arbeta med java 8
 • Har erfarenhet av versionshanteringsverktyg som t.ex. Git
 • Har arbetat med Linux/Unix

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av testdriven utveckling och testautomatisering
 • Har erfarenhet av ramverk som t.ex. spring framework
 • Har erfarenhet av Docker, OpenShift
 • Har erfarenhet av Continous Integration och Continous Delivery (CI/CD).
 • Har kunskap om web services såsom SOAP eller REST
 • Har utvecklat webbtjänster/e-tjänster.

Personliga egenskaper

För oss är det viktigt att du är en lagspelare då vi jobbar som ett team. Du är nyfiken, driven och arbetar hela tiden för att vi tillsammans kontinuerligt levererar e-tjänster.

Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är kommunikativ. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa situationer. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna förmedla dina kunskaper vidare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Daniel Svan, 010-56 373 86.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Mer om anställningen

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Arbetsplatsen är belägen i Norrköping. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 5e februari 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och ange annonsens diarienummer.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med HR-support på hr-support@polisen.se och ange annonsens referensnummer.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5e februari 2018

Liknande jobb

Liknande jobb