FMV söker förvaltningsledare för kritisk IT infrastruktur och applikationer

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 januari 2018
Stängs
den 11 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du flerårig erfarenhet som förvaltningsledare drift & infrastruktur inom IT? Är du initiativtagande, självgående och bra på att samarbeta? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

IT-stab ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av IT-system samt mobiltelefonirelaterade frågor. IT-stab ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, inrikta, följa upp och genomföra IT-verksamheten inom FMV. Inom detta område ska IT-stab företräda myndighetens uppfattning samt bistå myndighetsledningen, Generaldirektör/Överdirektör med att styra och leda myndighetens verksamhet i fullföljandet av sitt uppdrag.

Avdelningen IT Stödsystem Logistik inom IT-stab behöver förstärka med en förvaltningsledare för sk drift av kritisk infrastruktur och applikationer. Avdelningen skall realisera och implementera IT lösningar och koncept som stödjer FMV och Försvarsmakten i utvecklingen och vidmakthållande av logistikfunktionen samt förvalta kritisk infrastruktur. Detta sker genom att bl.a. utveckla och förvalta ett antal av FMV och Försvarsmaktens informationssystem (IS). Uppgiften är att genomföra drift, teknisk systemförvaltning/vidmakthållande och utveckling/an­passning av dessa system. Detta innebär även att säkerställa dataflöden inom och mellan system samt kommunikation till och från dessa. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska leverantörer.

Ditt arbete som förvaltningsledare

Ditt arbete som förvaltningsledare innebär att planera, leda och följa upp drift av kritisk infrastruktur för en del av IT-Stabens ”in-sourcade” IT-miljöer. Detta innebär att ansvara och säkerställa en effektiv och säker drift av IT-infrastrukturen dvs hårdvara, licenser, kommunikationslösningar, loggningar, tillhörande verksamhetsapplikationer samt serverrum. Du skall även genomföra säkerhetsplanering samt riskhantering.

Arbetet innebär även att stödja verksamheten avseende användningen av och kravställning för berörda applikationer och miljöer. Detta kan omfatta att även bedriva teknisk IT-utveckling inom uppdraget.

Du kommer att arbetsleda driftspersonal, både anställda och konsulter. Du skall även medverka i uppbyggnad av IT-kompetensen inom organisationen som är strategisk och därmed viktig att upprätthålla internt. I vissa fall skall du kunna stödja IT-Stabs övriga projekt med projektledningskompetens. Du kommer samverka med FMV/Försvarsmaktens (FM) olika organisationer.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor både i Sverige och utomlands förekommer.

Våra förväntningar på dig

Du har akademisk utbildning inom IT motsvarande civilingenjör/högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt.

Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av förvaltningsledning av större driftsmiljöer/nätverk inkl produkter och säkra kommunikationslösningar. Du bör dessutom ha minst 3 års erfarenhet från drift av IT system. Du bör därför även ha kunskap om informationssäkerhet med tillhörande säkerhetskomponenter. Det är bra att ha erfarenhet av de vanligaste projektledningsprocesserna samt att du har arbetat med projektverktyg exvis MS Project.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av arkitektur, infrastruktur samt drift och andra gränsytor inom FM/FMV IS/IT-miljö högre sekretessnivåer. Om du har erfarenhet och kunskap om PM3 samt ITIL är det meriterande. Kunskap och förståelse vikten av att dokumentera förändringar i driftsmiljöerna är en förutsättning. Då du kommer leda arbeten så bör du ha arbetslett mindre team på ca 4 pers. Du bör även ha erfarenheter från upphandlingar enligt LOU/LUFS. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter förvaltning av drift och infrastruktur inom IT.

Du har även B-körkort.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMVs hemsida www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (Saco-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Gun Åström (OFR/S/Försvarsförbundet). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMVs växel).

Sista ansökningsdag 2018-02-11.

Vid frågor ber vi dig kontakta Jan Lundborg, Chef IT Log 08-782 4810.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se.

Liknande jobb

Liknande jobb