Business Intelligence-konsult

Rekryterare
Innofactor
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 januari 2018
Stängs
den 12 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du erfarenhet av att arbeta med datalager och har ambitionen att på sikt gå mot en roll som lösningsarkitekt? Då ska du bli vår nya BI-konsult! 

Om tjänsten

I rollen som Business Intelligence-konsult kommer du att utveckla BI-lösningar som ligger inom ramen för Microsofts produkter. Du innehar rollen som specialist och kommer, tillsammans med kundansvarig säljare, att föreslå nya tekniska lösningar till våra kunder. Du kommer att arbeta med främst datalager och Power BI men även hålla dig uppdaterad på Microsoft Azures molntjänster inom BI-området.

Din vardag

I rollen som BI-konsult kommer du att få arbeta brett med varierande arbetsuppgifter. Vissa dagar utvecklar du datalager eller skapar rapporter i Power BI eller SSRS, andra dagar följer du med säljare ut till kund, demar nya lösningar och föreslår lösningsförslag. Du håller dig uppdaterad på Microsofts Azure-tjänster inom BI/analysområdet. Har du erfarenhet av statistik och/eller av avancerade analys-verktyg, finns möjlighet att utvecklas inom Azure Machine Learning.

Vilka är vi och vem söker vi?

På Innofactor jobbar vi i team, vi är prestigelösa och värdesätter kunskapsöverföring högt. Som konsult med ett par års erfarenhet är det inte ovanligt att agera handledare till våra mer juniora konsulter.

För att lyckas i rollen tror vi att du har jobbat i 3–5 år med Business Intelligence efter relevant avslutad högskoleutbildning/universitet. Du är en lagspelare och har goda kunskaper inom framför allt datalager och SQL samt en benägenhet att förstå kundens utmaningar. Våra BI-konsulter jobbar med att omsätta kundens verksamhetskrav till tekniska lösningar. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt samt en drivkraft till att skapa affärsmässigt värde genom att visa våra kunder hur de arbetar datadrivet. 

Vi jobbar med Microsoftprodukter. Därför tror vi att du antingen har arbetat med det tidigare, eller har en nyfikenhet att lära dig mer om Microsofts produkter. Det absolut viktigaste är att du har ett stort intresse för teknik och den initiativförmåga som krävs för att hålla dig a jour med den senaste utvecklingen på marknaden.

Vi erbjuder

Innofactor är ett unikt Microsoftfokuserat företag med över 600 anställda i Norden. På Innofactor Sverige får du arbeta med utmanande projekt baserade på Microsoft Dynamics 365 tillsammans med erfarna och engagerade kollegor.

Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och konkurrenskraftiga villkor inom ett expansivt företag med möjlighet att påverka och bidra till företagets utveckling och resultat. Våra kunder befinner sig mitt i sin digitalisering och har ett stort intresse av förändring i form att förbättra och effektivisera sina arbetssätt. På så vis gör vi som konsulter stor skillnad ute hos våra kunder. Som Microsoftpartner arbetar vi nära Microsoft och hålls ständigt uppdaterade om den senaste tekniken.

Flytande svenska och engelska är ett krav.

Liknande jobb

Liknande jobb