Enhetschef för fastighetsinformation rekryteras till Västfastigheter

Rekryterare
Västfastigheter
Plats
Västra Götalands län, Göteborg, Borås, Uddevalla, Skövde
Annonserat
den 18 januari 2018
Stängs
den 1 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du goda ledaregenskaper, ett genuint intresse för människor och vill utvecklas i din ledarroll? Har du även ett stort teknikintresse och vill bidra till utveckling av fastighetsförvaltningen inom Västra Götalandsregionen? Här får du vara med i vår expansiva utvecklingsfas där vi bygger nytt, bygger om och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kultur- och utbildningssektorn. Du har möjlighet att välja mellan placeringsorterna Göteborg, Borås, Uddevalla eller Skövde. Vårt kontor i Göteborg finns idag i Mölndal, men vi planerar flytt till Nya Regionens hus i centrala Göteborg i början av 2019 när det nybyggda huset står klart. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se.

Detta är en film om ett av Västfastigheter spännande projekt- vid barnsjukhuset på Östra sjukhuset i Göteborg.

https://youtu.be/-HEcQDOBtEM

 

Beskrivning

Västfastigheters Område Teknik, säkerhet och miljö förvaltar de tekniska systemen, byggnaderna och marken. Vi arbetar med utveckling och planering av teknisk försörjning, är kravställare för projekt och drift samt planerar strategier för våra tekniska system i nära samverkan med drift, förvaltare och projektledare. Område Teknik utvecklar, planerar, leder och följer upp Västfastigheters systematiska arbete rörande energi, miljö, säkerhet och fastighetsinformation och vi söker nu en strukturerad enhetschef som vill driva förändringar och utveckla vår verksamhet.

I rollen som chef för enheten för fastighetsdokumentation har du ett övergripande ansvar för förvaltningens fastighetsinformation. Som anställd på Västfastigheter jobbar du med en samhällsnyttig verksamhet och bidrar till ett gott liv för invånarna i Västra Götaland. Som chef för enheten kommer du att vara en del av ledningsgruppen för Område Teknik, säkerhet och miljö. I ledningsgruppen för Område Teknik, säkerhet och miljö ingår enhetschefer, verksamhetsutvecklare samt stödfunktioner för HR, kommunikation och ekonomi som alla deltar i utvecklingen av vår verksamhet.

Din roll

Som chef för enheten för fastighetsinformation ansvarar du för:

 • Att leda, samordna, styra och utveckla Västfastigheters enhet för fastighetsinformation.
 • Egenkontroll och avvikelsehantering avseende enhetens uppdrag.
 • Personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för enheten.
 • Driva och stödja nya och pågående utvecklingsprojekt för att stödja framtida arbetssätt så att information systematiskt kan hanteras i Västfastigheters verksamhetssystem.
 • Arbeta både på strategisk och taktisk nivå med enhetens uppdrag och säkerställa att både aktuell och långsiktig plan för digitaliserad förvaltningsinformation finns.
 • Främja och utveckla ett gott samarbete med tydliga ansvarsgränser mellan olika funktioner inom Västra Götalandsregionen.
 • Tillse att teknisk kompetens säkerställs för att utföra enhetens uppdrag och ha en god omvärldsbevakning.

 

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs det att du har:

 • Relevant högskoleutbildning, eller erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
 • Dokumenterad ledarerfarenhet med goda vitsord.
 • God kunskap och erfarenhet av förändringsarbete i stora organisationer.
 • Arbetat digitalt och gärna aktivitetsbaserat.

Meriterande om du har:

 • Erfarenhet från chefsuppdrag med personalansvar.
 • Erfarenhet från objektsmodellering.
 • Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet av arbete med digitalisering och/eller systemstöd avseende informationshantering av såväl ritningar och övrig fastighetsinformation.


Som person tror vi att du har ett prestigelöst, strukturerat och coachande förhållningssätt. Du har ett genuint intresse för människor och vill utvecklas i din ledarroll. Dina ledaregenskaper innebär en förmåga att ge uppmuntran och feedback som stödjer medarbetarnas utveckling samt god strategisk och analytisk förmåga. Är du en driven person med ett genuint intresse för teknik och teknikutveckling kan det vara dig vi söker!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Hur söker jag denna tjänst?

I denna rekrytering samarbetar Västfastigheter med Experis IT. Vi strävar efter en arbetsplats som speglar samhällets mångfald, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Thandi Schüler på telefon 0725-06 51 69 eller thandi.schuler@se.experis.com.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb