Systemutvecklare till IT Sak

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 januari 2018
Stängs
den 28 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en systemutvecklare för att utveckla systemen till vår företagsaffär. Utvecklingen sker främst i RPG och SQL på IBM i plattformen. Är du redo för nya utmaningar? Då kan vi erbjuda dig ett stimulerande arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i Folksamgruppen!

Det händer mycket spännande hos oss på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. Inom IT-organisationen är vi drygt 550 medarbetare och du ingår i avdelningen IT Sak. Vi har i uppdrag att utveckla och förvalta informations- och processtöd för riskförsäkringsaffären såsom motor-, civil-, person-, företags- och djurförsäkring, samt system för att skadereglera dessa försäkringar. Vi sitter i moderna, nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm.

Det här gör du som systemutvecklare på IT Sak
Arbetet innebär att du tillsammans med teamet och verksamheten utvecklar våra system för Folksams Företagsaffär, utvecklingen sker främst i RPG och SQL på IBM i plattformen. Du arbetar i en förvaltningsgrupp med fem systemutvecklare, tre verksamhetsspecialister och två förvaltningsledare. Arbetet bedrivs i mycket nära samarbete med affärsverksamheten.

Vi arbetar enligt Lean och med agila leveranssätt, där utvecklingsteam ansvarar för de uppdrag som förvaltningen och projekt behöver få utförda. Som team-medlem har du följande roll:

  • Har gemensamt ansvar och ägarskap, med resten av teamet, för teamets löften, arbetsprocesser och leveranser.
  • Arbetar med prioriterade behov.
  • Bidrar till en lärande organisation genom att dela med sig av sina kunskaper samt arbetar med förbättringar.
  • Identifierar hinder och kommer fram till förbättringsförslag.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla i RPG på IBM i plattformen. Vi kommer att förflytta oss från nuvarande plattform och ser mycket positivt på om du har en vana att röra dig mellan olika miljöer, vår målplattform är utvecklad i Java så vi ser gärna att du har den erfarenheten eller ett intresse att lära och utvecklas inom det området. Det är en fördel om du har arbetat som systemutvecklare inom försäkringsbranschen med komplex IT-miljö och agila leveranser.

Vi söker dig som är rätt person och värderar ditt engagemang, vilja att lära, utvecklas samt dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam,  https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/att-jobba-har.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 februari 2018. Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du gruppchef, Lars Öjebrink, 08 – 772 70 13.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist, 0708-31 60 44, Akademikerföreningen Per Hansson 0708-31 60 67 och HKF Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32..


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden.
Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb