Förvaltningsledare IT

Rekryterare
Riksbyggen
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!

IT-enheten består idag av ca 40 kompetenta tekniker, utvecklare, systemansvariga och förvaltningsledare fördelad på 2 grupper, Infrastruktur och Systemförvaltning.

Förvaltningsledare IT (FLIT) inom systemförvaltningsteam på Riksbyggen – Utveckla boendemiljöer

Vi söker dig som kan ta dig an rollen som FLIT (Förvaltningsledare IT) inom systemförvaltingsteamet med fokus på affärssystem. Du ska ha förståelse för ekonomi kring försäljning- och projektledningssystem. Specifik kompetens av system och lösningar inom bostadsutveckling är meriterade.

Vad ska du göra?
Du ska leda arbetet i förvaltningsobjektet i samverkan med processansvarig (PA) eller motsvarande representant från verksamheten. Du sitter med i processgrupper och du bistår ansvarig från verksamheten att utreda påverkan på andra förvaltningsobjekt.

Du ska ta fram förvaltningsplan och budget för objektet i samverkan med processansvarig. Du prioriterar, tidsuppskattar, planerar och följer upp IT-aktiviteter inom ramen för förvaltningsplanen.

Du samordnar och resursplanerar IT-resurser(Systemansvarig, Konsulter, Utvecklare, Tekniker mfl). 

Du ansvarar för att systemtester genomförs och du bereder ärenden till Teknikrådet

Du ansvarar för kontakten med leverantörer av IT-system

Du ansvarar för att designförslag och kostnadsuppskattning för ändringar av IT-komponenter, tas fram samt för dialog med Release manager och testledare om den övergripande planeringen för produktionssättning.

Vem är du?
Vi söker efter dig som har god förståelse och erfarenhet av bostadsutvecklingsprocessen samt budgetprocessen, du har erfarenhet att arbeta med externa leverantörer och licenshantering inom bostadsområdet.

Du har minst 7 års relevant arbetserfarenhet inom förvaltningsledning eller systemförvaltning. Vi ser att du har god erfarenhet av projektledning och förändringsledning.

Vidare ser vi att du har förståelse för försäljningsprocessen inom bostad inklusive kontraktshantering och fakturering. Du ska ha förståelse för och möjlighet att kunna felsöka inom Bostadsrättsinformation. Du ska kunna agera som bollplank och ha förståelse för verksamhetens och IT:s utmaningar.

Har du dessutom erfarenhet av digitalisering, automatisering och effektivisering av processer är det klart meriterande.
Vi tror att du har allmän kunskap inom ekonomisk uppföljning, kvalitetsarbete och systemstöd inom stora byggprojekt. Du har även kunskaper om processer vid försäljning nyproduktion av bostadsrätter

Du ska ha:

  • Akademisk examen eller motsvarande inom relevant tekniskt område
  • Förståelse för databasmiljöer 
  • Kunskaper inom bostadsutveckling
  • Vår systemmiljö bygger på Agresso (Business World) varför kunskap om datalager och rapportverktyg är en fördel
  • Grundläggande ekonomiska kunskaper
  • Kunskap om förvaltningsstyrningsmodell så som ITIL eller PM3.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort på Kungsbron i Stockholm.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss senast den 25 februari 2018. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Frederic von Arnold, tf Leveranschef Systemförvaltning, 072-5257245

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Liknande jobb

Liknande jobb