Projektledare

Rekryterare
Innofactor
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 19 februari 2018
Stängs
den 19 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en initiativrik och relationsskapande person som letar efter ett jobb där du har leverans- och arbetsledningsansvar? Har du en positiv och engagerad ledarskapsstil och erfarenhet av att projektleda verksamhetsnära IT-projekt?

DIN VARDAG
Som projektledare på Innofactor säkerställer du och ansvarar för leveransen av våra IT-lösningar till kund enligt överenskomna krav på funktionalitet, tidplan och budget. Din främsta uppgift är att leda en eller flera projektgrupper på mellan 5 och 20 personer, bygga starka relationer med viktiga intressenter, representera projektet inför ledningsgruppen, samt ta ett övergripande ansvar för att nödvändiga resurser med rätt kompetens finns tillgängliga.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a.:

  • Planera, genomföra och följa upp kundprojekt
  • Genomföra riskanalys inom projektet samt ha en kontinuerlig uppföljning
  • Motivera och stödja projektmedlemmarna
  • Kontinuerligt hålla styrgrupp och projektmedlemmar informerade om status och eventuella avvikelser i projektet
  • Vara föredragande i styr- och ledningsgrupper
  • Vara affärsdrivande
  • Agera kontaktperson gentemot kund
  • Fakturering av projekten 

VEM ÄR DU
Vi söker dig som har minst 3 års dokumenterad projektledarerfarenhet, gärna från IT. Vi ser gärna att du är ITIL certifierad och har har erfarenhet från att arbeta enligt Prince2. Du har en universitetsutbildning som t.ex. systemvetare eller motsvarande. 

För att axla denna roll bör du vara bekväm med att göra presentationer till olika grupper samt att ta en ledarroll. Du är van vid kravställning och att samordna aktiviteter samt att fungera som bro för informationsflöden. Du har dessutom förmågan att lyfta blicken och se på projektet ur olika infallsvinklar när viktiga beslut ska fattas.

Som person är du affärsmässig, förtroendeingivande och kommunikativ, du har förmågan att inspirera och få med dig både kunden och den interna organisationen. Du har ett positivt och engagerat förhållningssätt, är van vid att förhandla och har lätt för att samarbeta och jobba över gränserna. Det är även en fördel om du har ett strategiskt tänk och tycker om att utveckla processer och finna förbättringar för att effektivisera arbetssätt och rutiner. Därtill ser vi att du har ett stort intresse för digitalisering samt goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

VI ERBJUDER
Innofactor är ett unikt Microsoftfokuserat företag med över 600 anställda i Norden. På Innofactor Sverige får du arbeta med intressanta och utmanande projekt baserade på Microsoft Dynamics 365 tillsammans med erfarna och engagerade kollegor.

Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och konkurrenskraftiga villkor inom ett expansivt företag med möjlighet att påverka och bidra till företagets utveckling och resultat. Våra kunder befinner sig mitt i sin digitalisering och har ett stort intresse av förändring i form att förbättra och effektivisera sina arbetssätt. På så vis gör vi som konsulter stor skillnad ute hos våra kunder. Som Microsoftpartner arbetar vi nära Microsoft och hålls ständigt uppdaterade om den senaste tekniken,

Innofactor erbjuder bl.a. utbildningar med certifieringar inom Microsoft Dynamics 365, temakvällar, frukostmöten, kompetensforum, vår- och höstkonferenser samt möjlighet att åka på olika Microsoft konvent. Du kommer att jobba, enligt vårt tycke, med marknadens bästa arbetskollegor i en hjälpsam kultur där stöttning och kompetensöverföring uppmuntras och förväntas. Innofactor har sitt kontor centralt i Stockholm.

Liknande jobb

Liknande jobb