IT-ansvarig till Suntarbetsliv

Rekryterare
Suntarbetsliv
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 februari 2018
Stängs
den 20 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med och ansvara för IT ur ett verksamhetsstrategiskt perspektiv och samtidigt bidra till friska arbetsplatser i kommun- och landstingssektorn? Trivs du som bäst i ett arbetsklimat som kännetecknas av engagemang, samarbete och omtanke?

Verksamheten växer och allt fler använder Suntarbetslivs digitala verktyg och övriga utbud. För att säkerställa att fler ska kunna utveckla sina verksamheter söker Suntarbetsliv ett flertal nya kollegor inom utveckling, IT och kommunikation.

Om tjänsten

I rollen som IT-ansvarig blir din främsta uppgift att bygga upp och vidareutveckla IT-funktionen, processerna för förvaltning av digitala tjänster och verktyg samt IT-support och systemstöd. Tillsammans med övrig organisation samt externa leverantörer koordinerar du och beslutar kring hur Suntarbetsliv på bästa sätt upprätthåller och utvecklar en framtidssäker och användarvänlig IT-plattform, både för externa och interna användare. All drift, design och utveckling sker tillsammans med externa leverantörer med vilka du kommer att ha en nära dialog.

I rollen ingår:

 • Säkra en välfungerande och driftsäker IT-miljö
 • Arbeta med och utveckla IT-strategi, struktur och processer
 • Systemägare för webbplattformen och ansvara för att fatta strategiska beslut
 • Teknisk kravställare och diskutera tekniska lösningar med externa leverantörer
 • Identifiera behov och även driva arbete kring dessa i projektform
 • Säkerställa att IT-miljön anpassas i takt med att föreningen växer
 • Delta i budget- och prognosarbete för IT-funktionen samt ta del av och agera på ekonomisk rapportering och uppföljning
 • Säkerställa att lagar, förordningar och interna regelverk följs, inklusive GDPR
 • Ansvara för IT-säkerhet
 • Personalansvar för en medarbetare som arbetar i rollen som IT-administratör


Suntarbetsliv är placerade i attraktiva lokaler i centrala Stockholm där man arbetar aktivitetsbaserat. Du rapporterar direkt till VD. Att arbeta på Suntarbetsliv innebär att vara del av en arbetsplats där du arbetar för ett mervärde och blir del av ett sammanhang som präglas av prestigelöshet och hjälpsamhet.

Är det här du?

För att passa för tjänsten ser vi gärna att du har:

 • Eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete.
 • Minst fem års erfarenhet från en liknande roll, t ex projektledare, IT-ansvarig eller systemägare
 • Erfarenhet av Service Management
 • Erfarenhet av digitala tjänster
 • Erfarenhet av klient- och kontorsrelaterad IT-miljö


Du bör ha en god förståelse för digitalisering och teknisk infrastruktur samt utveckling av digitala kanaler såsom webb- och mobila applikationer. Du tänker strategiskt samtidigt som du har en praktisk syn på IT-styrning och Service Management med fokus på genomförande i praktiken.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför i första hand dig som är en lagspelare och med en god förmåga att lyssna, förklara och förstå. Samtidigt är du både självgående och trygg inom ditt kompetensområde samt kan agera kravställare gentemot extern leverantör.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Suntarbetsliv med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!
 

Om Suntarbetsliv

Suntarbetsliv bidrar till friska arbetsplatser inom kommun- och landstingssektorn. Vi ger stöd för arbetsmiljö- och verksamhetsutveckling, utvecklar och kommunicerar digitala verktyg samt sprider kunskaper om forskning och erfarenheter. Föreningen Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting samt Pacta och har idag 20 anställda.

Kontaktperson:

Carolina Eskengren
08-120 50 427

Liknande jobb

Liknande jobb