Junior databasadministratör (DBA) / databasutvecklare

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 21 februari 2018
Stängs
den 20 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för databasutveckling och vill få chansen att jobba med moderna tekniker i ett stabilt bolag? Vi söker dig med hög ambitionsnivå som vill utvecklas tillsammans med vårt databasexpertteam!

Det händer mycket på Folksam just nu! Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. På Folksam IT är vi 550 personer som sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm. Vi arbetar enligt Lean och med agila leveranssätt. Vi kan erbjuda många möjligheter till egen utveckling!

Det här gör du som DBA på Folksam 

I din roll som databasadministratör stöttar du utvecklare i projekt och förvaltningar, samt deltar i strategiskt viktiga projekt. Då vår omvärld är föränderlig så förändras också de applikationer vi ska stödja och de plattformar och verktyg vi tillhandahåller. Du har stora möjligheter att påverka hur dessa förflyttningar sker och vilka verktyg och tekniker som vi inför eller avvecklar. Här får ditt teknikintresse, din nyfikenhet och din innovationsvilja utrymme att frodas!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Designa databasmodeller, tillverka databaser och komponenter.
  • Verifiera att de tillverkade databaserna är konsistenta med fastställd systemarkitektur och datamodell.
  • Säkerställa att fastställda riktlinjer och normer följs vad gäller all databashantering.
  • Genomföra databas- och SQL-granskningar.
  • Arbeta proaktivt med prestandaoptimering.

Är du den vi söker? 
Vi söker dig som brinner för att möjliggöra innovativ utveckling och är väl insatt i moderna tekniker och agila arbetssätt. Du har examen från universitet/högskola inom IT, eller jämförbar erfarenhet, och har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi söker dig som är rätt person och värderar ditt engagemang, vilja att utvecklas samt dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • databasutveckling inom DB2 på LUW och/eller z/OS-plattformen
  • Linux, Unix (AIX), z/OS och/eller Windows
  • SQL
  • databasutveckling inom andra relationsdatabaser
  • systemutveckling.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner såsom billigare försäkringar och bra pensionsvillkor. I huset finns garage för både bil och cykel samt en helt ny motionsanläggning. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Mer information och ansökan 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Mattias Sahlström, mattias.sahlstrom@folksam.se.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist, 08-772 70 10, Akademikerföreningen Per Hansson 0708-31 60 67 och HKF Mikael Carlsson, 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 20 mars 2018. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb