Technical Lead datakrafttjänster

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 3 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en Technical Lead med intresse för tjänsteutveckling, som vill driva olika tekniska projekt och uppdrag inom området infrastrukturella tjänster/datakraft.

Det händer grejer hos oss just nu! Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. På Folksam är vi i dag 3900 medarbetare, varav 550 på IT. Vi kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter - vill du göra karriär hos oss?

Du ingår i avdelningen IT Produktion, vars ansvar bland annat är utveckling och styrning av externa IT-tjänsteleverantörer vilket säkerställer hög kvalitet och tillgänglighet i den dagliga IT-produktionen. Leverantörstjänsterna består bland annat av IT-Arbetsplatsen, Datakraft och Utdata.

Det här gör du som Technical Lead på Folksam 
I din roll driver du olika typer av projekt och uppdrag gällande datakraftstjänsterna. Du ansvarar för att arbetet bedrivs enligt våra processer, metoder och tekniska vägval. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Driva/koordinera/genomföra de teknikprojekt – stora och små – som drivs inom Folksams infrastrukturella tjänster/datakraft.
  • Kontinuerligt kommunicera progress till styrgrupp, beställare och intressenter.
  • Upprätta business case och beslutsunderlag.
  • Identifiera risker och ta fram åtgärder för riskmitigering.
  • Medverka till att teknikplaner tas fram inom utpekade områden som sedan kommuniceras, koordineras och implementeras i samråd med intressenter.
  • Planera och genomföra arbetet mot uppsatta mål, tidplaner och budget samt kontinuerligt följa upp dessa.

Du arbetar tillsammans med kollegor i olika positioner inom hela IT samt med berörda personer hos de leverantörer som Folksam samarbetar med inom datakraftområdet. 

Är du den vi söker? 
Du har ett brett och genuint tekniskt intresse. Du har erfarenhet av att arbeta i en multisourcad miljö där arkitekturen är komplex. Dessutom är du välbekant med ITIL-ramverket och har erfarenhet av olika standardiserade projektstyrningsmodeller. Du har mångårig erfarenhet av att leda uppdrag och problemutredningar och är van vid att identifiera kvalitetsbrister och arbeta med ständiga förbättringar.

Du har examen från universitet/högskola med systemvetenskaplig inriktning, civilingenjör eller motsvarande. Vidare har du lätt för att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Du talar klart, välformulerat och engagerat både i stora och små grupper. Du har förmåga att formulera komplexa tekniska samband på ett förståeligt sätt till intressenter med mindre teknisk kunskap.

Du har förmåga att engagera och driva på, vilket leder till att dina uppdrag når önskade resultat. Som person har du ett strategiskt tänkande, en problemlösande förmåga samt förstår och tillämpar affärsmässiga principer i ditt arbete. Du är strukturerad och duktig på att definiera såväl leverabler som tidplaner, vilka du också dokumenterar, kommunicerar och förankrar. I din roll som technical lead underhåller du kontinuerligt din specialistkunskap inom både teknik och projektledning och är en kunskapsresurs för andra.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner såsom billigare försäkringar och bra pensionsvillkor. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Lindvall, gruppchef, 08–772 71 72.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 0708-31 60 44, och Akademikerföreningen Pekka Mårtensson, 0708-31 60 23, och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan i dag då urval görs löpande, men senast den 3 april 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. 


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb