Tjänsteansvarig för datakraft / infrastrukturella tjänster

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 3 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en tjänsteansvarig som vill driva och utveckla Folksams tjänsteportfölj inom datakraftsområdet.

Det händer grejer hos oss just nu! Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. På Folksam är vi i dag 3900 medarbetare, varav 550 på IT. Vi kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter - vill du göra karriär hos oss?

Du ingår i avdelningen IT Produktion, vars ansvar bland annat är utveckling och styrning av externa IT-tjänsteleverantörer vilket säkerställer hög kvalitet och tillgänglighet i den dagliga IT-produktionen. Leverantörstjänsterna består bland annat av IT-Arbetsplatsen, Datakraft och Utdata.

Det här gör du som tjänsteansvarig för Folksams tjänsteportfölj inom datakraftsområdet 
Som tjänsteansvarig bidrar du till att all tjänsteleverans och tjänsteutveckling sker i enlighet med Folksams strategiska målbild. Du för en kontinuerlig dialog med såväl förvaltningar och projekt inom Folksam som med leverantörer för att uppnå detta. Du medverkar till att alla tillgängliga och framtida tjänster motsvarar behoven, bidrar till stabil IT produktion och är kostnadseffektiva.

Du medverkar till:

  • Att tjänsterna möter beställarens krav på funktionalitet och kvalitet samt är korrekt och effektivt licensierade.
  • Att tjänsterna efterlever riktlinjer/strategier vad gäller arkitektur, säkerhet, regulatoriska krav etc.
  • Budget, kostnader, prismodeller och priser avseende datakraftstjänster samt för uppföljning och finansiell kontroll.
  • Framtagande av avtal, servicenivåer, SLA:er och OLA:er samt för uppföljning av dem.

Är du den vi söker? 
Du omges av erfarna kollegor, som gärna coachar dig in i rollen som tjänsteansvarig inom datakraftsområdet. Vi lägger därför stor vikt vid att du uppvisar en prestigelös framåtanda och en genuin önskan att lära dig denna roll. Du behöver ha ett brett och genuint intresse för såväl teknik som ekonomi samt för hur dessa två samverkar med varandra. Du har god förståelse för IT med fokus på infrastrukturella tjänster såsom molntjänster, plattformar, operativsystem, databaser och verktyg.

Vi ser att du har examen från universitet/högskola med systemvetenskaplig inriktning, civilingenjör eller motsvarande. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Som tjänsteansvarig medverkar du i flertalet forum där du representerar datakraftsleveransen, därför behöver du känna dig bekväm med att hantera frågor rörande allt ifrån tjänsteinnehåll till ekonomiska förutsättningar på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt.

Du har förmåga att se till helheten och uppnår önskat resultat genom att koordinera olika roller som är viktiga i leveransen. Du är lyhörd, strukturerad och en god lagspelare. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt som du kombinerar med en problemlösande förmåga. Du skapar engagemang och driver förändringsarbete med positiv attityd. Du värderar samarbete och andra personers delaktighet högt.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner såsom billigare försäkringar och bra pensionsvillkor. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Lindvall, gruppchef, 08–772 71 72.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 0708-31 60 44, och Akademikerföreningen Pekka Mårtensson, 0708-31 60 23, och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan i dag då urval görs löpande, men senast den 3 april 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb