Förvaltningsledare till IAM

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 mars 2018
Stängs
den 3 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en förvaltningsledare IT som gillar IAM området. Vill du hjälpa oss nå målet att rätt person har tillgång till rätt information i rätt tid och av rätt anledning? Vill du jobba på Södermalm i Stockholm? Då är det här ett jobb för dig!

På Folksam är vi cirka 3.900 personer, varav 550 på IT. Vi gör nu och under de närmaste åren stora förflyttningar för att möta legala krav och ökade krav på effektivitet. Vi arbetar fortlöpande med förbättring och effektivisering med agila arbetsmetoder och sitter i nyrenoverade lokaler i Skanstull, Stockholm.

Du ingår i avdelningen IT Produktion som tillhandahåller en central säkerhetslösning inom området IAM (Identitet och Behörighet). IAM gränsar mot interna och externa IT-miljöer och omfattar såväl anställda som kunder och partners. Vi har en viktig roll i att utveckla vår arkitektur för att på bästa sätt stötta Folksam. Vill du vara med på vår resa?

Det här gör du som förvaltningsledare till IAM 
Som förvaltningsledare IT ansvarar du för den IT-nära delen av IAM och leder en grupp på cirka tio teammedlemmar som stöttar Folksams digitaliseringsresa kopplat till höga säkerhetskrav. Du är en viktig länk i att koordinera och administrera nya och pågående aktiviteter inom förvaltningsområdet.

Du ansvarar för att:

  • Bevaka att IT-strategi, design och arkitekturregler, säkerhetskrav och andra gemensamma riktlinjer tillgodoses och följs.
  • Planera, koordinera, prioritera och följa upp leveransen.
  • Säkerställa den taktiska förflyttningen mot uppsatta mål för Förvaltningsobjekt IAM.
  • Budgetering och uppföljning av utfall samt löpande utvärdera och effektivisera förvaltningen.
  • Säkra funktionalitet inom IAM leveransen enligt överenskommen nivå, fastlagda policies och regelverk.
  • Säkerställa att externa leverantörer styrs enligt uppsatta mål.

Är du den vi söker? 
Vi ser gärna att du har mer än tre års erfarenhet av förvaltningsledning och agila arbetsmetoder som Scrum. Du har flera års erfarenhet av komplexa IT lösningar och erfarenhet inom området IAM, dess processer och ITIL-ramverket. Du är väl insatt i GDPR området och andra regulatoriska krav. Vidare har du relevant examen från universitet/högskola eller jämförbar erfarenhet, samt god analytisk förmåga som ger förutsättningar för att vidareutvecklas. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du arbetat inom bank, finans eller försäkring. Det är även meriterande om du har erfarenhet av någon av de övriga utvecklingsrollerna som ingår i våra leveransteam såsom kravanalytiker, verksamhetsspecialist eller systemutvecklare.

Du gillar att leda och är bra på att driva förändring. Vi ser att du har förmåga att organisera och arbeta enligt agila principer på ett effektivt och självständigt sätt. Vi tror också att du har en väl utvecklad förmåga att beskriva och kommunicera till varierande målgrupper. Vidare är du lyhörd, uppmärksam och kan bemöta olika parter inom Folksam på ett representativt sätt. Du tar ansvar och drivs av viljan att förbättra och hålla en hög kvalitet i ditt arbete. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.  

Så söker du jobbet  
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Sara Axenström Wiberg, 0725-98 81 71. 

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 0708-31 60 44, och Akademikerföreningen Mia Salonen, 0708-31 67 16, och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 3 april 2018. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb