Kravanalytiker

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 mars 2018
Stängs
den 10 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu duktiga, erfarna och engagerade kravanalytiker till affärsområdet Kollektivavtalad pension.

Det händer mycket spännande hos oss på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. Vi kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter i en stimulerande miljö. Tycker du om att känna dig delaktig och vara med när det händer saker, då är vi rätt arbetsplats för dig!

Folksam IT ansvarar för utveckling och förvaltning av Folksams IT-infrastruktur. Vi är i dag cirka 550 personer som arbetar vid Skanstull i Stockholm. Vi arbetar med Lean- och agil utvecklingsmetodik och lägger stort fokus på kompetensutveckling. 

Det här gör du som kravanalytiker på Folksam
I rollen som kravanalytiker är du en viktig länk mellan verksamhet och IT där du också har ansvaret för att ta fram IT-lösningar utifrån verksamhetens behov. Du arbetar i ett team med andra systemutvecklare, kravanalytiker och testare. Du har arbetar även nära andra grupperingar på IT och ha ett tätt samarbete med verksamheten. Arbetet bedrivs inom förvaltning samt i projekt- eller uppdragsform.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att:

  • förstå, formulera och informera om utvecklingsbehovet
  • detaljera krav och se till att kraven blir enhetliga
  • ta fram tids- och kostnadsuppskattning för kravarbetet
  • samarbeta och medverka i testfasen
  • medverka till att utveckla rollen och arbetsprocesser.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som kravanalytiker. Du har en examen inom IT från universitet/högskola, eller annan relevant utbildning. Du har:

  • mycket goda och gedigna kunskaper om olika metoder för kravinsamling (t.ex. användningsfall)
  • vana att arbeta iterativt och modelldrivet enligt t ex RUP-baserade utvecklingsmetoder
  • erfarenhet av projektarbete enligt standardiserad projektstyrningsmodell (exempelvis PPS)
  • mycket goda kunskaper om olika former av workshopledning.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från försäkringsbranschen. Vi värdesätter även erfarenhet av arbete inom agil utveckling.

Du har god analytisk förmåga och lätt för att sätta dig in i komplexa problem. Som person är du strukturerad och noggrann, du har lätt för att samarbeta med andra människor och visar ett engagemang som smittar av sig och skapar delaktighet i vår organisation. Det är viktigt att du trivs i och arbetar för en miljö där vi coachar varandra, ger och tar feedback på en daglig basis och i och med detta är med och skapar ett gott arbetsklimat. Du lägger stor vikt vid att lyssna på och kommunicera med dina kollegor. Du underhåller kontinuerligt dina kunskaper och tycker om att vara en kunskapsresurs för andra.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet 
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Åsa Lindborg 0761-25 63 68 asa.lindborg@folksam.se.

Fackliga representanter: FTF Cecilia Graff, 063-577 164 och Akademikerföreningen Per Hansson, 08-772 60 81 och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 10 april 2018.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb