Lösningsarkitekt med stordatorkompetens

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 mars 2018
Stängs
den 10 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en erfaren och engagerad lösningsarkitekt med stordatorkompetens till affärsområde Kollektivavtalad pension.

Det händer mycket spännande hos oss på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. Vi kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter i en stimulerande miljö. Tycker du om att känna dig delaktig och vara med när det händer saker, då är vi rätt arbetsplats för dig!

Folksam IT ansvarar för utveckling och förvaltning av Folksams IT-infrastruktur. Vi är i dag cirka 550 personer som arbetar i Skanstull i Stockholm. Vi arbetar med Lean- och agil utvecklingsmetodik och lägger stort fokus på kompetensutveckling.

Det här gör du som lösningsarkitekt på Folksam
I rollen som lösningsarkitekt är du en viktig spelare i vårt pågående förflyttningsarbete. Du ansvarar för att våra systemlösningar tas fram i enlighet med vår framtagna strategi samtidigt som de uppfyller de krav och behov vi åtagit oss att leverera. Du samarbetar med övriga arkitekter inom området och tillsammans säkerställer ni att vi närmar oss våra långsiktiga mål.

Arbetet bedrivs både inom förvaltning samt i projekt- eller uppdragsform och du har ett tätt samarbete med våra utvecklare i teamen. Du jobbar också nära tjänste- och leveransansvariga och har löpande kontakt med berörda roller hos de sourcingpartners Folksam samarbetar med. I ditt arbete lägger du stor vikt vid affärsmässiga principer och fokuserar på effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. 

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har god erfarenhet av att driva och leda arkitekturarbete i team och god förmåga att presentera och kommunicera arkitektur till varierande målgrupper. Du har dokumenterad erfarenhet av arkitekturarbete i komplexa IT-miljöer med fokus på stordatorområdet, gärna från större företag med blandade miljöer och verksamhetsområden. Vidare har du tidigare erfarenhet av Cobol-utveckling. Vi ser att du har examen från universitet/högskola inom systemvetenskap, teknik eller motsvarande kunskaper och du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du har även erfarenhet av:

  • att leda arkitekturarbete i team med olika kompetenser och roller
  • arkitekturarbete kopplat till standardsystem 
  • arkitekturansvar för helhetslösningar bestående av olika teknik- och infrastrukturkomponenter
  • identifiera arkitekturdrivande krav i en komplex kravbild
  • arbeta strategiskt inom området genom att ta fram målbilder, handlingsplaner, riktlinjer samt kommunicera, följa upp och rapportera kring dessa.

Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Självklart sätter du upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Vidare har du förmåga att ta egna initiativ samt leda, planera och prioritera arkitektur- och utvecklingsarbetet på ett effektivt och självständigt sätt. Vi tycker att det är av stor vikt att du har förmågan att leda och entusiasmera de personer du arbetar med. Du är lyhörd och duktig på att ta tillvara andras kompetens i viktiga frågor. Du stimuleras av att arbeta i team i en organisation med hög utvecklingstakt och du tycker om att ta ansvar och vara drivande. Dessutom är du bra på att bygga och upprätthålla goda relationer. Du tycker om att ta dig an nya utmaningar och är alltid intresserad av att lära nytt. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Åsa Lindborg 0761-25 63 68, asa.lindborg@folksam.se.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist, 0708-31 60 44, Akademikerföreningen Mia Salonen, 0708-31 67 16 och HKF Mikael Carlsson, 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 10 april 2018.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb