Systemutvecklare

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 mars 2018
Stängs
den 3 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du systemutvecklare? Gillar du IAM och informationssäkerhet? Då är det här ett jobb för dig! Vi behöver dig som har erfarenhet av IAM området och vill hjälpa oss nå målet - att rätt person har tillgång till rätt information i rätt tid och av rätt anledning!

På avdelningen IT produktion tillhandahåller vi en central säkerhetslösning inom området IAM (Identitet och Behörighet). IAM gränsar mot interna och externa IT-miljöer och omfattar såväl anställda som kunder och partners. Vi har en viktig roll i att utveckla vår arkitektur för att på bästa sätt stötta Folksam i vår digitaliseringsresa.

På Folksam är vi cirka 3900 personer, varav 550 på IT och sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm. Vi gör stora satsningar och förflyttningar inom IT för att möta legala krav och ökade krav på effektivitet. Vår förändringsresa har just börjat. Vill du vara med?

Det här gör du som systemutvecklare inom IAM
Du ingår i en grupp med cirka tio medarbetare. Tillsammans med teamet utvecklar du IAM systemet för att stötta Folksams digitala förflyttning och nya säkra autentiseringslösningar. Vi arbetar med agila metoder där teamet gemensamt ansvarar och tar ägarskap för teamets löften, arbetsprocesser och leveranser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Utföra kontinuerlig övervakning av systemen och agera proaktivt för att förhindra att incidenter och problem uppstår. Här har vi ITIL som stöd.
 • Agera second-line support.
 • Estimera och bryta ned prioriterade behov.
 • Bidra till kontinuerliga leveranser för att snabbt realisera affärsvärde.
 • Identifiera hinder och komma med förbättringsförslag.
 • Dela med dig av dina kunskaper och bidra till en lärande organisation.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har vilja att lära och utvecklas och skattar dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet. Du behöver gilla informationssäkerhet och ha erfarenhet av IAM. Att arbeta med agila metoder är något du är väl bekant med och tilltalas av. Du behärskar även svenska och engelska i tal och skrift. 

Det är meriterande om du har kompetens inom:

 • IAM produkter, och relaterade processer
 • Active Directory
 • molnlösningar
 • HTTP
 • Linux Redhat enterprise
 • Java/Javascript
 • systemutveckling med fokus på Access management/Federated single sign-on
 • Tivoli Identity Manager/ISIM, Access manager/ISAM , Federated Identity manager, Directory Server, Directory Integrator. 

För att lyckas i rollen behöver motiveras av att arbeta i team och att ta egna initiativ. Du känner dig även trygg med att arbeta självständigt och tar ansvar för att sätta upp leveransmål som du sedan når. Du är en person som drivs av viljan att förbättra och hålla en hög kvalitet i ditt arbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.  

Så söker du jobbet  
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Sara Axenström Wiberg, gruppchef, 0725-98 81 71.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 0708-31 60 44, och Akademikerföreningen Mia Salonen, 0708-31 67 16, och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 3 april 2018. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb