Polismyndigheten

Vill du vara med och förhindra och motverka it-relateradebrott?

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 5 april 2018
Stängs
den 5 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Organisation

IT-avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

05 april 2018

Ansök senast

02 maj 2018

Referensnummer

A171.980/2018

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är idag ett team placerade i Linköping som levererar suveräna it-lösningar inom områdena it-forensik, it-brott, forensik och biometri. Vi är prestigelösa, handlingskraftiga och levererar i en del fall helt världsunika lösningar! Våra system spänner sig från it-relaterade brott till laborativa expertsystem inom DNA-området, system inom fingeravtryck, ansiktsigenkänning, vapen och brottsplatsundersökningar.

Vill du vara med och införa system som kan sätta Svensk Polis i framkant inom det it-relaterade området? Forensiska system söker nu en erfaren- och driven uppdragsledare för ett omväxlande uppdrag, där man kommer att medverka till att utveckla och förbättra systemstöden inom it-relaterade brott. Den verksamhet som ditt uppdrag riktar sig mot arbetar med tekniska undersökningar av digitala informationsbärare, ljud och bild, brottsutredningar, underrättelseinhämtning, avancerad internetinhämtning och analys av nätverkstrafik.

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som uppdragsledare med fokus på införande och samordning brinner du för du för nöjda användare! Du kommer ingå i ett agilt utvecklingsteam, samt driva och samordna processer utifrån produktägarens behov. Därutöver kommer rollen att inbegripa bred samverkan med bland annat processägare, produktägare och andra verksamhetsrepresentanter, detta med syfte att säkerställa behovsfångst, samt skapa underlag kring prioritering av utvecklingsinsatser och införanden. Vi har slutanvändarens upplevelse i fokus, där utveckling sker utifrån verksamhetens behov, vilket innebär ett tätt samarbete med verksamheterna inom it-forensik och it-brott.

Som uppdragsledare förväntas du kunna:

 • Stå i behovsdialog med verksamheten, genomföra workshops (för t.ex. kravinsamling och bearbetning). Du förväntas även agera som rådgivare och expert gentemot verksamheten.
 • Förstå, förklara och leda en förändring inom en organisation som är stor och komplex
 • Genomföra kravdialoger med leverantörer och uppföljning mot avtal
 • Planera och genomföra användartester
 • Överse löpande förbättringsarbete av både rutiner och processer och där du gärna kommer med idéer och tar egna initiativ
 • Genomföra konfiguration i it-stödet och ge användarstöd till slutanvändare
 • Bistå verksamhet med kunskap och möjligheter utifrån förmågor i it-stödet
 • Bistå verksamheten med utbildning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som relevant
 • Är driven, lösningsorienterad och flexibel
 • Erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag
 • Har en god kommunikativ förmåga
 • Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift
 • Erfarenhet av agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt
 • Erfarenhet av användardriven utveckling
 • Erfarenhet av att införa it-system som påverkar verksamheten

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt
 • Erfarenhet av användardriven utveckling
 • Erfarenhet av att införa it-system som påverkar verksamheten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Linda Albinsson Lind, 010-56 281 17.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2018-05-02. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du söker tjänsten via jobb.na@polisen.se och du uppger diarienumret för ärendet, A171.980/2018.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb