Strategisk inköpare IT till Koncerninköp i Malmö

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 6 april 2018
Stängs
den 30 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gör skillnad. Varje dag. 

Vi står nu inför utmaningen att på bästa sätt möta den ökande befolkningens behov av vård- och hälsoinsatser på ett effektivt sätt. Digitaliseringen av vården har påbörjats och kommer att leda till stora förändringar. Region Skåne har även som mål att vara bäst i Sverige på e-hälsa år 2025. Därför söker vi nu dig som vill vara en del i denna spännande och omfattande utveckling av digitaliseringen av vården och skapandet av e-hälsotjänster. Känner du dig redo för utmaningen? 

På Koncerninköp arbetar 65 personer med att driva Region Skånes inköpsaffärer för varor och tjänster. Offentlig upphandling genomgår en snabb utveckling där Region Skåne utmärker sig nationellt vad gäller att anamma och utveckla effektiva metoder. Digitaliseringen av sjukvården påbörjas nu och stora förändringar kommer att ske - här spelar Koncerninköp en viktig roll i förändringsprocessen liksom för att möjliggöra att ny innovativ teknik kan användas.

Koncerninköp genomför upphandlingar för sammantaget cirka 7 miljarder kronor per år och utgörs av fyra enheter. Den lediga tjänsten finns inom Enheten för IT, MT och Lab. Enheten består av 13 strategiska inköpare, vilka är fördelade i tre kategoriteam som vardera leds av en kategoriledare.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta som strategisk inköpare av IT hos oss. 

Du kommer att planera och genomföra kvalificerat inköpsarbete inom ditt kategoriområde där du under ledning av en kategoriledare bland annat kommer att ansvara för framtagande av olika behovs- och marknadsanalyser, affärsupplägg, ta fram och formulera kategoristrategi och genomföra upphandlingar. Din uppgift är även att utveckla god kännedom om leverantörsmarknaden, genomföra förhandlingar, skriva avtal samt ansvara för avtalsförvaltning efter avtalstecknande. Som projektledare blir du en viktig del av upphandlingsuppdraget. Du förväntas bidra till en innovativ miljö där vi ständigt söker bättre vägar för att nå våra prioriterade mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi, juridik, teknik eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha minst fem års erfarenhet av strategiskt inköp av IT från privat eller offentlig verksamhet eller minst tio års erfarenhet av försäljning av större kundanpassade IT-system. Vidare har du en god förmåga att förhandla samt ett stort intresse för affärer. Du har mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket, i både tal och skrift, då du självständigt kommer genomföra förhandling om avtalstext på svenska och engelska. Eftersom vi arbetar i MS Office, framförallt Excel, behöver du ha god erfarenhet där av samt god systemvana över lag. 

Har du erfarenhet av arbete som projektledare är det meriterande. Därtill är det fördelaktigt med erfarenhet av att arbeta enligt lagen om offentlig upphandling men det är inget krav för en framgångsrik ansökan. 

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strukturerad, målfokuserad, en god förhandlare samt har god förmåga att upprätthålla och vidareutveckla relationer med uppdragsgivare, marknadens olika aktörer och övriga intressenter. Vidare är du driven samt har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du värdesätter ett gott samarbete med dina kollegor. Du är en problemlösare med ett högt arbetstempo och uppskattar att utvecklas och att bidra till dina kollegors utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Vi erbjuder marknadsmässig lön för rätt kompetens.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. 

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö. 

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna. 

Liknande jobb

Liknande jobb