Projektledare med inriktning på it-projekt

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 9 april 2018
Stängs
den 26 april 2018
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid

Till en nyinrättad anställning söker vi dig som vill vara med och driva omfattande projekt med inriktning på it.  

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att arbeta nära användare, verksamhetsspecialister, arkitekter, utvecklare och testare inom Riksdagsförvaltningen. Som projektledare ansvarar du också för budget, resurser, uppföljning av planer samt rapportering till styrgrupp och beställare. Ditt uppdrag blir att leda ett omfattande och komplext projekt som ska skapa driftssäkra, förvaltningsbara och användarvänliga system som stödjer den parlamentariska processen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom systemvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning. Du har minst tio års erfarenhet av att leda och driva omfattande och komplexa it-projekt. Därutöver behöver du ha minst fem års erfarenhet av arbete med agila metodiker, t.ex. scrum, liksom arbete med behovs- och kravanalyser. Du ska även ha förståelse för olika applikationsplattformar, t.ex. SharePoint.

Du ska också kunna sätta realistiska mål som kan nås inom givna ramar och stimulera medarbetare till delaktighet och att arbeta gemensamt mot dessa mål. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl användare och verksamhetsspecialister som it-specialister. Det är också viktigt att du är strukturerad, kan arbeta självständigt och är flexibel. Du måste även vara noggrann, analytisk och gärna ha intresse för riksdagens arbete.

Anställningen är en visstidsanställning under två år.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig

Riksdagsförvaltningens uppdrag är att på bästa sätt stödja arbetet i kammare och utskott, ge stöd och service till ledamöter och partikanslier, främja kunskap om riksdagen och dess arbete, vårda och bevara riksdagens byggnader och samlingar samt vara en väl fungerande myndighet och arbetsgivare. För att kunna fullgöra uppdraget pågår löpande ett antal projekt som involverar medarbetare från Riksdagsförvaltningens olika avdelningar.

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid

Kontakta oss

  • Monica Hall, avdelningschef, 08-786 43 08
  • Katrin Gramenius, avdelningschef, 08-786 67 25
  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 26 april 2018. 
Referensnummer: 1647-2017/18

Att arbeta i Sveriges riksdag

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.