IT-säkerhetsspecialist vid Karolinska Universitetssjukhuset IT

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 12 april 2018
Stängs
den 29 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder 

Vi erbjuder en plats med mycket högt fokus på IT- och Informationssäkerhet – det är bokstavligen livsviktigt för Karolinska Universitetssjukhusets verksamhet. 

Hos oss är du därför högst delaktig i att säkerställa att informationen i våra IT-system är både korrekt och trovärdig samt tillgänglig när den behövs, men bara för dem som ska ha tillgång till informationen. Din säkerhetsexpertis kommer att vara en vital del av funktionen för information och IT-säkerhet vid Karolinska Universitetssjukhuset IT.  

Hos oss kommer du få möjligheten att utvecklas i en dynamisk och omväxlande arbetsmiljö med krav på hög kompetens och framåtanda. Du kommer få spännande utmaningar och vara med att utveckla kreativa IT-lösningar för framtidens informationshantering inom vården. 

Om tjänsten 

Som IT-säkerhetsspecialist rapporterar du direkt till chefen för information och IT-säkerhet som är en del av IT-ledningen på Karolinska Universitetssjukhuset. 

Ditt huvudansvar är att stödja verksamheten med säkerhetstekniska bedömningar av olika IT-lösningar samt att tillsammans med verksamheten utveckla en trovärdig och väl fungerande IT-säkerhet. Du kommer att jobba självständigt och i olika grupperingar. Din tjänst innebär även att som expert stödja och vara delaktig i olika större eller mindre IT-projekt och -program vid Karolinska Universitetssjukhuset men också inom Stockholms Läns Landsting (SLL). 

Vid händelse av säkerhetsincidenter kommer du att få stödja incidentorganisationen med utredningar, digitala analyser och säkerställande av bevismaterial. Du kommer också stödja chefen för information och IT-säkerhet i att formulera, införa och regelbundet revidera ledningssystemet för information och IT-säkerhet samt bedöma dess efterlevnad i organisationen. 

Vi söker 

Vi söker dig som har dokumenterad utbildning och flerårig erfarenhet av strategiskt och taktiskt IT-säkerhetsarbete i en modern och välfungerande organisation. 

Som person är du van att arbeta förebyggande, lösningsfokuserad och är en prestigelös lagspelare. Förmåga till samarbete och goda kommunikativa egenskaper är avgörande för rollen. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas inom ansvarsområdet. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid sökandes personliga egenskaper. 

Kvalifikationer 

Dina kvalifikationer är flerårig erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i en modern och välfungerande organisation. Du måste även ha kunskap om och övergripande förståelse för IT-säkerhetsarkitektur samt goda kunskaper i engelska och svenska. 

Det är också meriterande med personliga certifieringar inom området information och IT-säkerhet så som CISSP, CISM, CRISC eller liknande.   

Urval kommer att ske löpande så ansök redan idag!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb