SAM Licensansvarig

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 12 april 2018
Stängs
den 13 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT-förvaltningen söker SAM Licensansvarig. Välkommen med din ansökan senast den 13 maj.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett arbete för dig som brinner för att utveckla och ansvara för området licenshantering, Software Asset Management (SAM). I arbetet som licensansvarig är du en mycket viktig länk mellan landstinget och våra partners för licenshantering och licensavtal, i operativa såväl som strategiska frågor. Du arbetar även nära vår inköps- och förvaltningsorganisation för att säkerställa att landstingets IT har en kostnadseffektiv och korrekt licensportfölj.

Du arbetar med licensieringsfrågor, inköpsberedning och inte minst med att samarbeta med våra olika enheter inom organisationen. Du ansvarar för att driva SAM inom landstingets IT och säkerställer licensefterlevnad och verkningsfull hantering av mjukvarulicenser i våra verksamheter. Rollen erbjuder dig spännande, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter, för rätt person med rätt engagemang och stor drivkraft finns det goda möjligheter att påverka arbetet. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
- ansvar för avtalsförhandlingar för licenser och följa upp befintliga avtal
- vara kontaktperson för licenspartner, leverantörer och för verksamheten i licensrelaterade frågor 
- hantera licensavstämningar och säkerställa att vi är rätt licensierade
- säkerställa att vi använder våra investeringar i licenser som en strategisk tillgång
- arbeta med att optimera användandet av mjukvara och licenser.

Vi söker

Vi söker dig som har för tjänsten relevant högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du som söker har tidigare arbetat med ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid att du som söker är kommunikativ och på ett professionellt sätt kan diskutera och ta fram olika former av lösningar tillsammans med våra kunder och leverantörer. Det är också av vikt att du känner dig bekväm med och är smidig i rollen som förhandlare, då en del av arbetet består av att förnya eller teckna nya licensavtal. 

Då det i arbetsuppgifterna även ingår administration i form av t ex underhåll av licenser och avtal är det väsentligt att du är strukturerad och noggrann och att du trivs i en roll som kräver att du håller god ordning och reda. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du analytisk och lösningsorienterad. Du är självständig med öppenhet som gör dig till en bra samarbetspartner både gentemot det egna teamet som mot interna och externa partners. 

Vi ser gärna att du är certifierad inom ITIL. Mycket goda kunskaper såväl skriftligt som muntligt i svenska och engelska är ett krav för tjänsten.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 120 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Team strategi, som du tillhör, samlar IT-förvaltningens specialistkompetenser som ansvarar för strategiskt ledningsstöd. Teamet har god verksamhetsförståelse och bedriver strategisk omvärldsbevakning inom våra olika specialistområden samt agerar vägvisare. Genom att arbeta med omvärldsbevakning, ständiga förbättringar och att dela med oss av det vi kan utvecklar vi vår kompetens - varje dag. 

Mångfalden skapar spännande möten och ger goda möjligheter för den som vill utvecklas. Oavsett var i organisation du arbetar, så är vår vision att vara ett föredöme i utveckling av IT-stöd för ett friskare, tryggare och rikare liv för både medarbetare och medborgare.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:11
Placering/enhet:IT-förvaltningen
Anställningsform:Tillsvidareanställd
Anställningstid:Tillsvidareanställd
Sysselsättningsgrad:Heltid
Tillträde:Efter överenskommelse
Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning
Ansök senast:2018-05-13
Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.