Polismyndigheten

Uppdragsledare till Gruppen E-tjänster

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Östergötland
Annonserat
den 16 april 2018
Stängs
den 7 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Vill du vara med och utveckla system som är brottsförebyggande, ger bättre service och gör Polisen mer tillgänglig? Då skall du komma och arbeta med oss. Du kommer som uppdragsledare för e-tjänster ingå i ett agilt team som tillsammans utvecklar och förvaltar polismyndighetens samtliga e-tjänster.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar hela tiden med slutanvändarens upplevelse i fokus, där utveckling sker utifrån medborgarnas och verksamhetens behov. Som uppdragsledare kommer du att koordinera våra utvecklingar med andra team och funktioner samt arbeta med införande av olika e-tjänster. Du kommer också tillsammans med teamet arbeta med kravinsamling och ha en tät kontakt med våra målgrupper, både internt och externt. Som uppdragsledare för e-tjänster kommer du att ingå i ett team som arbetar agilt och löpande levererar verksamhetsnytta. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Exempel på arbetsuppgifter;

 • planera och genomföra förändringar
 • ge stöd till verksamheten före, under och efter införandet av e-tjänster
 • genomföra användartester
 • bistå verksamheten med kunskap inom området och förklara möjligheterna
 • genomföra workshops
 • analysera statistik och användarbeteenden
 • omvärldsbevakning inom området

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har akademisk examen inom it-området
 • är driven, lösningsorienterad och flexibel
 • har erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag
 • har en god kommunikativ förmåga

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av agila metoder
 • erfarenhet av användardriven utveckling
 • erfarenhet av att införa it-system
 • erfarenhet av att arbeta inom utveckling av webbapplikationer eller e-tjänster

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Gruppchef Daniel Svan, 010-56 373 86

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Du kan välja om du vill arbeta i Norrköping eller Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 7e maj 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och ange diarienummer A193.283/2018

Liknande jobb

Liknande jobb