Business Analyst till Robotics, IT Koncernstöd

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 april 2018
Stängs
den 29 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det händer mycket på Folksam just nu och vi söker därför drivna Business Analysts till avdelning IT Koncernstöd, Robotics! Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Tror du på och har gedigen erfarenhet av agila arbetssätt och förmåga att leda andra i förändring? Då erbjuder vi många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag! Dessutom sitter vi i moderna, nyrenoverade lokaler med centralt läge i Skanstull, Stockholm.

Det här gör du som Business Analyst på Folksam
IT Koncernstöd har i uppdrag att utveckla och förvalta informations- och processtöd för Folksamgruppens IT-lösningar. Det senaste året har bolaget utforskat den växande och banbrytande tekniken Robotics Process Automation (RPA) med goda resultat. RPA är ett samlingsnamn för teknologi som använder mjukvara, likt en virtuell medarbetare, för att interagera med existerande applikationer. Efterfrågan på och automatiseringsbehovet av manuella processer via RPA är stort i hela Folksam och inom IT Koncernstöd bygger vi nu därför upp en Robotics-gruppering.

I din roll som Business analyst kommer du att vara specialist på hur RPA används och utvecklas för att automatisera processer. Du arbetar för att höja RPA-mognaden i Folksam genom tätt samarbete med automationsansvariga och processpecialister runt om i organisationen. Du har förmågan och intresset att hjälpa organisationen att kartlägga och beskriva sina processer samt utvärdera och bedöma potentialen för automatisering. Tillsammans med processpecialister detaljerar du arbetsmomenten och förstår risker, antaganden och beroenden som är förknippade med processen. Du ansvarar för att ta fram processdefinitionsdokumentet (PDD) som ligger till grund för utveckling och testning samt beräknar automatiseringsgrad och estimerar nyttor. För att säkerställa att kraven är korrekt kartlagda och lämpliga för utveckling har du ett nära samarbete med utvecklingsteamet.

Är du den vi söker?
För att trivas som Business Analyst tror vi att du är nyfiken, analytisk och gillar att lösa problem. Du sätter dig snabbt in i och skapar förståelse för de olika verksamheternas förutsättningar samt hittar de bästa lösningarna för hur man kan förenkla och automatisera arbetsprocesser. Du drivs av att nå dina leveranser och tycker att interaktion med olika delar av organisationen adderar stimulans till vardagen. Du är en utpräglad lagspelare, gärna med erfarenhet av agil utveckling i större organisationer.

Du har relevant utbildning inom IT/teknik/ekonomi, erfarenhet av processer och processutveckling samt god förmåga att själv strukturera och planera ditt arbete för att komma i mål inom utsatt tid. Det är meriterande om du tidigare arbetat med RPA, UiPath eller annan RPA-mjukvara. Men viktigast av allt är att du har rätt attityd, ständigt vill utvecklas och ha kul på jobbet!

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande försäkringsbolag  
Vi är ett stort kundägt försäkringsbolag med kontor på flera håll i landet.  Hos oss finns många spännande yrkesroller och goda chanser till vidare karriär. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har goda anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: www.folksam.se/att-jobba-har 

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 april 2018. Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, urval sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gruppchef Sofia de Maré Sundbom 0708-31 60 07.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 0708-31 60 44, Akademikerföreningen Per Hansson 0708-31 60 67, och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32. 


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb