Förbindelseplanerare/nätverkstekniker

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 17 april 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att söka jobb hos oss som Förbindelseplanerare/nätverkstekniker med placering i Gävle, Borlänge, Göteborg, Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 20 maj.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

I rollen som förbindelseplanerare planerar och levererar du beställningar av nätverkstjänster i Trafikverkets IP-nät.

Du ansvarar och deltar i IT:s leverans till Trafikverkets verksamhetsområden och investeringsprojekt, innehållande planering, design och leverans av kommunikation och nätlösningar, främst mot operativa vägnät. Vidare ingår det i arbetsuppgifterna att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning samt regelverk i brandväggar. Viss felavhjälpning ingår samt att planera för och uppgradera nätverksutrustningar. 

Du ansvarar för rätt lagernivå angående materielförsörjning och utför beställningar till entreprenör vid installationer i fält. Vid framtagandet av nya tjänster och produkter kan du medverka som teknisk expert. Arbetet bedrivs både självständigt samt tillsammans med kollegor.

Resor i Sverige kan komma att ingå i tjänsten. Arbete nattetid förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom data/teletransmission alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flerårig relevant arbetslivserfarenhet samt god kännedom om nätverkslösningar och dess uppbyggnad. Du har mycket god kompetens inom utpekat teknikområde och har erfarenhet av arbete med konfiguration och felavhjälpning av Ciscos, alternativt andra nätverksprodukter. 

Du har dokumenterade kunskaper om IP-teknologi, erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar samt förståelse om projektering och realisering av tekniska IP-lösningar. 

Ciscocertifiering anses meriterande likväl som erfarenhet av nätdesign, larminsamling och övervakning av nät. Vi ser gärna att du även har kunskaper om brandväggar. 

Du som person har förmåga att analysera och utvärdera olika handlingsalternativ under stressiga förhållanden. Du arbetar på ett strukturerat sätt och har en god samarbetsförmåga. Du har vana av att fatta egna beslut i enlighet med verksamhetens krav och förväntningar.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-05-20