It-säkerhetsanalytiker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 april 2018
Stängs
den 6 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ledningsstöd och säkerhet, Regeringskansliets it-enhet

Lockas du av att jobba med utvecklande och utmanande arbetsuppgifter inom området it-säkerhet i en komplex och geografiskt spridd it-miljö i den organisation som stöttar regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik? Vill du vara med i arbetet med att säkerställa att Regeringskansliet och Sveriges ambassader och konsulat runt om i världen har en fullgod it-säkerhet? Nu söker vi medarbetare som vill arbeta med att skydda och säkerställa vår it-säkerhet och som vill delta i utvecklingen av och arbeta i Regeringskansliets Security operations center (SOC).

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla och arbeta i Regeringskansliets SOC (Security operations center). Detta innebär att du genomför analyser från ett brett spektrum av system, analyserar och agerar på onormala händelser i it- miljön, följer upp, åtgärdar och arbetar proaktivt med it- säkerhetsincidenter. Du utför säkerhetsbedömningar och skapar rekommendationer för en ökad säkerhet. Du arbetar med att vidareutveckla säkerhetslösningar och följer den förändrade hotbilden i omvärlden. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha stora möjligheter att påverka arbetet. I rollen ingår även att sammanställa och rapportera händelser och förändringar i hotbilder muntligt och skriftligt i olika former. I ditt arbete kommer du att ha löpande kontakt med experter från andra myndigheter.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av arbete med logganalysverktyg samt olika säkerhetslösningar tex brandväggar, IPS/IDS, HIPS mfl. För dig är det naturligt att kunna dokumentera och ta fram beskrivningar samt presentera säkerhetsfrågor på olika beslutsnivåer. Du har kunskap om olika logganalysverktyg och goda kunskaper om Windowsmiljöer samt kunskaper i Linux och Unix. Du har en utbildning från högskola eller universitet inom ett för tjänsten relevant område eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för befattningen. 
Det är meriterande om du har en relevant certifiering eller it-säkerhetsutbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i SOC och CSIRT. Du får gärna ha kunskaper i olika programmeringsspråk samt goda nätverkskunskaper.

Dina egenskaper
Du är noggrann, strukturerad och har en god analysförmåga. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål med efterfrågat resultat och är drivande och utvecklingsorienterad. Du är säkerhetsmedveten och har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Övrigt
Våra tjänster är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Beredskap, resor till våra utlandsmyndigheter och visst arbete utanför ordinarie arbetstid förekommer.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta säkerhetshandläggare Nils Alenius, på tel 08-405 52 77. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08 405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 6 maj 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb