IT-förvaltningen söker Systemspecialist server/lagring, till både Kalmar och Västervik

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 18 april 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett jobb i ett team med spetskompetens som hanterar all server/lagring samt svarar för den IT-tekniska plattformen till landstingets alla system. IT-miljön du arbetar med är stor och komplex och består av ca 900 servrar varav ca 700 virtualiserade i VmWare och flera olika lagringssystem, t ex IBM SAN samt NetApp MetroCluster som hanterar ca två petabyte data. Windows är det klart dominerande operativsystemet i vår servermiljö. Vårt nätverk rymmer drygt 16 000 aktiva enheter.

- Här finns riktigt bra förutsättningar till att utvecklas. Vi får jobba med den senaste tekniken och har alla möjligheter att påverka IT-infrastrukturens utveckling vilket gör det till en inspirerande och kreativ miljö att arbeta i, säger John Johansson, systemtekniker. 

Mer konkret arbetar du med förvaltning, utveckling och framtagning av långsiktiga lösningar för våra datahallar som innefattar plattformar för servrar, lagring och backup. I din roll är du aktiv i både planering och genomförande av aktiviteterna kring dessa. En viktig del i arbetet är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov som ska omsättas till praktiskt genomförbara lösningar. 

Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet och din arbetsplats är antingen i våra nya lokaler i centrala Kalmar eller i våra nya lokaler i centrala Västervik.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning inom systemteknik eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha goda kunskaper om komplexa IT-miljöer i större verksamheter. Mångårig erfarenhet från arbete med olika server- och lagringsteknologier samt backup/restore/disaster recovery är en fördel. 

Du har erfarenhet av att arbeta med dokumentation och ser det som en naturlig och viktig del i arbetet. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta i projekt och veta vad som krävs för goda resultat från detta.

Du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbetet på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodisk, får saker att hända och är inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 120 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Enheten IT Infrastruktur ansvarar för att landstingets IT-infrastruktur är robust, säker och har en tillgänglighet på 100 %. Den digitala utvecklingen är i starkt fokus och där har vårt arbete fått uppmärksamhet på nationell nivå. Tempot är högt och utvecklingen är snabb. Tillsammans utvecklar vi framtidens IT-lösningar för landstinget. 

Mångfalden skapar spännande möten och ger goda möjligheter för den som vill utvecklas. Oavsett var i organisation du arbetar, så är vår vision att vara ett föredöme i utveckling av IT-stöd för ett friskare, tryggare och rikare liv för både medarbetare och medborgare. Landstinget som arbetsgivare är mån om att alla medarbetare har ett hållbart arbetsliv.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:12
Placering/enhet:IT-förvaltningen
Anställningsform:Tillsvidareanställd
Anställningstid:Tillsvidareanställd
Sysselsättningsgrad:Heltid
Tillträde:Efter överenskommelse
Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning.
Ansök senast:2018-05-20
Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.