CGI

Release Train Engineer (RTE) Treserva

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 april 2018
Stängs
den 21 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

I din roll som Release Train Engineer (RTE), arbetar du med produktägare, team och arkitekter för att koordinera och säkerställa releaser vilket är ditt huvudansvar.

Treserva har idag sju Scrum-team och expanderar idag med fler team, och din roll går ut på att se till att planering till nästa release kommer fram och att beroenden mellan team både i kod och organisering sker. Om produktägarna lägger release-planen så arbetar du med att implementera en praktiskt plan för att få ihop releasen. Du behöver därmed vara drivande för att se till att infrastrukturen med TFS, brancher, byggen, deploys hanteras av dig och teamet du arbetar i. En stor del av rollen är därför av teknisk karaktär, som att sätta upp / beställa nya serverar, sätta upp pipelines för byggen, deploys och test-automatisering. Utöver detta hanterar vår RTE att planera och släppa patchar parallellt med arbetet att få fram releaser.

Du kommer arbeta i ett mindre team med svenska och indiska CM/RTE samt våra blended teams med både svenska och indiska team-medlemmar. Du behöver därför vara serviceinriktad och gilla att arbeta i en global organisation för att understödja resten av utvecklingsorganisationen.I arbetsuppgifterna ingår att i samarbete med till exempel produktägare, testledare, incidenthanterare och kundstöd

- planera och samordna releaseprocessen utifrån åtaganden och resurser.
- upprätta detaljerade, tidsatta planer
- göra och följa upp riskanalyser
- eskalera vid avvikelser och initiera de åtgärder som krävsDu bör ha
- Relevant IT-utbildning på högskole- eller universitetsnivå
- Kännedom om ITIL och DevOps
- Erfarenhet av agil systemutveckling i Scrum i större produktorganisation
- Kunna driva på arbetet i hur vi arbetar med TFS samt hur vi rör oss mot DevOps.
- Erfarenhet av att skapa CI/CD pipelines
- Erfarenhet av att adminstrera serverar samt hantera konflikter i kod. Treserva består av en C#/.Net/Angular2 MS-stack med både klient, web och native mobilappar.

Vi har medarbetare både i Sverige och utomlands och du bör ha
- lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, som är vårt koncernspråk
- fokus på problemlösning och koordinering av beroenden
- att organisera och kommunicera releaseplaner och följa upp på teamen mot denna samt merge.

Har du frågor, kontakta gärna;
Mikael Sjöman
+46 8 6719978
mikael.sjoman@cgi.com

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum 2018-06-17.

ITIL, DevOps, agil systemutveckling, Scrum, CI/CD pipelines, C#, .Net, Angular2, MS-stackUtveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

  • Release Management

Liknande jobb

Liknande jobb