Polismyndigheten

Mästare på systemintegration

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 20 april 2018
Stängs
den 18 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Integration, är det viktigt? Jajamän, vi söker därför dig som är mästare på systemintegration

Mästare på systemintegration?

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Integrationsgruppen ansvarar för att utveckla och förvalta den centrala integrationsplattformen och är del av en sektion som bland annat ansvarar för Polismyndighetens bastjänster, forensiska system, E-tjänster och GIS-applikationer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu inte mindre än tre nya medarbetare till vår Integrationsgrupp med placering i Stockholm eller Linköping. Som medarbetare i Integrationsgruppen kommer du att arbeta med utveckling och drift av systemintegrationer vilka möjliggör att Polisens olika applikationer kan utbyta information med varandra. Integrationsområdet är av central betydelse för Polisen idag och behöver utvecklas för att möta morgondagens utmaningar. Du kan vara med och påverka inriktningen.

Som medarbetare i Integrationsgruppen kommer du även att ansvara för driften av den centrala integrationsplattformen inom Polisen. Vi hanterar idag en av de mest omfattande integrationsmiljöerna bland Sveriges myndigheter. Polisverksamheten ställer mycket höga krav på tillgänglighet och säkerhet gällande integrationsmiljön som består av produkter från ett flertal leverantörer.

Polismyndighetens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknik-områden. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och löpande levererar nytta för verksamheten. Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • Minst 1 års erfarenhet av att arbete med systemintegration
  • Vana av strukturerad och avancerad felsökning
  • Behärska svenska språket väl, både i tal och skrift

MERITERANDE 
Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av integrationsprodukter (t.ex. IBM Application Integration Suite, IBM DataPower, IBM MQ , Red Hat Fuse eller liknande produkter)
  • Erfarenhet gällande drift av integrationsplattform
  • God kommunikativ förmåga
  • God analytisk förmåga gällande integrationsprodukter
  • Erfarenhet av API Management
  • Erfarenhet av att arbeta med agila arbetsmetoder

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig med god analytisk förmåga och teknisk kompetens med drivkraft att utvecklas inom integrationsområdet. Som individ är du en självgående lagspelare med hög servicekänsla och målmedvetenhet. Du ska kunna uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt, speciellt vid samarbetet med människor från andra teknik-områden. Dessutom besitter du förmågan att prioritera då tempot stundvis är högt.

 Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att
kontakta gruppchef Mikael Larsson, tfn 010-563 02 47

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                  

 Ansökan:

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

 Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 11 maj. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

 Du söker tjänsten via jobb.na@polisen.se och du uppger diarienumret för ärendet, 

Liknande jobb

Liknande jobb