Chef Systemförvaltning

Rekryterare
Region Dalarna
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 23 april 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 150 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna. 
IT-Förvaltning och Utveckling (IT FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. IT FoU har tre sektioner, en sektion för Beställningsstöd och två sektioner för Systemförvaltning där den ena är inriktad mot vårdinformationssystem och den andra täcker övrig verksamhet. 

IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande. 
Landstinget har en portfölj för "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef för sektionen Systemförvaltning arbetar du som första linjens chef med direkt personalansvar för ca 20 personer samt budgetansvar. 
Du rapporterar till chef för IT FoU och ingår i avdelningens ledningsgrupp. 

En stor del av verksamhetsledning sker i matrisform genom förvaltningsmodellen Pm3 och merparten av förvaltningsledarna IT är organiserade i sektion Systemförvaltning. 

Du bör också vara beredd att kunna axla verksamhetsledande roller inom Pm3 där så är lämpligt. En naturlig del i din roll är samordning och koordinering mellan verksamhetsledd förvaltning och linjearbete. 

Du kommer vara med och verksamhetsutveckla våra processer och arbetssätt, och stötta dina medarbetare i att gå mot mer Agila arbetssätt. 
Ett nära samarbete och dialog med övriga sektioner och avdelningar är därför centralt för att utveckla MIT-enhetens hela verksamhet. 

Anställningen innebär en tillsvidareanställning vid MiT-enheten, med ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år. Med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet, meriterande är erfarenhet av chefskap i offentliga sektorn och upphandling enligt LoU. Du har en god kommunikativ förmåga, är initiativtagande och kreativ. 
Du är driven med en utvecklad problemlösningsförmåga. Som person är du strukturerad och har en god analytisk förmåga, du är inspirerande och flexibel. 
Det är naturligt för dig att ha ett strategiskt helhetsperspektiv och skapa ett gott samarbete med övriga avdelningar. 

Det är viktigt att du är en god kommunikatör och har erfarenhet av ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor. Du har god förmåga att samarbeta och skapa ett gott arbetsklimat. 

Landstinget Dalarna har ett chefs -och ledarskapsprogram för dig som nyanställd chef. 

Du har ett en helhetsförståelse för systemförvaltning och IT service management. 
Du har dokumenterad utbildning kring områden som ITIL och IT-management. Du har även ledarskapsutbildning. 
Du har god förståelse och en övergripande helhetsbild på hur man styr en IT-verksamhet. 

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav. 
Önskvärt är att du har: 
- Kunskap och erfarenhet av IT service management 
- Certifiering inom ITIL 

- Erfarenhet från Agila arbetssätt
- Kunskap och erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3 
- Erfarenhet av kravställande vid IT-upphandlingar samt juridiska frågor inom IT-området 
- Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.