IT Arkitekt z/os till Handelsbanken, Stockholm

Rekryterare
Handelsbanken
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 27 april 2018
Stängs
den 28 maj 2018
Ref:
9B6DE0D5-5C41-4692-879F-64969A14DDB7
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Krav och utredningsfokuserad IT arkitekt inom z-plattformen till Handelsbanken, Stockholm

Detta är en roll som ligger mitt i hjärtat av Handelsbanken IT. Mainframe/Stordator är kärnan inom IT, där du får agera ambassadör för plattformens utveckling in i framtiden.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

  • Här kommer du få jobba inom ett område som är högt prioriterat och i ständig utveckling. Handelsbanken står inför spännande förändringar inom bl.a. digitalisering och olika regelkrav som ställer krav på arkitekturfunktionen inom z/os.
  • Du får jobba med projektledning och utredningar i en varierad roll med mycket ansvar och befogenheter där du är bryggan mellan verksamhet och IT.
  • Du kommer att få jobba i en mycket spännande och stimulerande miljö tillsammans med mycket motiverade och kompetenta kollegor.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:

  • Att ansvara för att ha ett tätt samarbete med IBM när det kommer till den senaste tekniska utvecklingen inom z- plattformen, detta kan tex görs genom ett antal olika forum.
  • Att vara drivande i de förekommande arkitektfrågor gällande stordatorplattformen.
  • Bevaka utvecklingen av nya tekniker.
  • Vara ögon och öron ut mot verksamheten och ansvara för att de krav som kommer in kan översättas i tekniska termer.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Tjänsten är placerad på Gärdet

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har stor passion för z/os plattformen och stordator. Vana att arbeta med verksamhetskrav och kunna översätta dessa i tekniska krav. Har du erfarenhet/kunskap kring Java, Cobol eller tex MQ så är det meriterande Du ska vara en person som ser möjligheter och kan arbeta självständigt, eftersom rollen ofta ingår i projekt och utredningar är det av vikt att du har lätt för att samarbeta. Du ska pedagogiskt kunna förklara tekniken, ibland för icke tekniskt kunnig personal. Du trivs i roller där du får jobba med att se helheten och möjligheter och motiveras av innovativa lösningar. Att dela med dig av din kunskap och åsikter till dina kollegor är en naturlig del i det dagliga arbetet för dig. I rollen kommer du ha många kontakter inom hela koncernen vilket innebär att både svenska och engelska är ett krav.

Tycker du om att ta eget ansvar? Vill du vara med och utveckla framtidens bank? Då tror vi att du kommer trivas hos oss. Handelsbanken är en fullsortimentsbank med verksamhet i fler än 20 länder och har i dag närmare 12 000 medarbetare. Handelsbankens mål är att ha bättre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker på hemmamarknaderna. Målet ska främst nås genom nöjdare kunder och lägre kostnader än konkurrenterna. Vi arbetar ständigt för att vår företagskultur med decentraliserat arbetssätt och tro på individen ska genomsyra verksamheten. Inom Handelsbanken handlar jämställdhet och mångfald om att ta tillvara hela bankens potential.

Liknande jobb

Liknande jobb