Projekt- eller förvaltningsledare och redo för nästa steg i din IT-karriär?

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Stad)
Annonserat
den 2 maj 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.

Är du en driven, självgående och kommunikativ person som gillar att utveckla verksamheten? Vill du arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte och bidra till samhällsnyttan? Livsmedelsverket är inne i en digitaliseringsfas där vi söker fler kollegor till IT-avdelningen inom olika roller. Låter detta intressant? Sök redan idag!

Varför Livsmedelsverket? Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling.

Vi har hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör och månar om vår personal. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig här.

Vi erbjuder dig en bred roll i ett utvecklingsteam där vi ansvarar för nyutveckling och förvaltning av våra kärnsystem. Vi jobbar nära verksamheten för att utforma nya krav och lösningar där vi samordnar IT-initiativen och utveckling med interna och externa utvecklare. Som projekt- eller förvaltningsledare är du med och utformar krav, tar fram projektplaner och driver utvecklingsprojekt ihop med utvecklarna och verksamheten. IT-miljön består av en blandning av egenutvecklat och standardsystem. Vi har våra lokaler i centrala Uppsala.

Vi söker dig som har utbildning inom system/datavetenskap eller inhämtat motsvarande kunskaper på annat sätt, samt gärna flera års erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt samt leda IT-nära förvaltningsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i större projekt och är van att arbeta mot flera olika verksamheter parallellt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba agilt och är kanske utbildad Scrum master eller har jobbat med kvalificerad kravfångst och test. Erfarenhet av lean är ett plus. Du trivs med att agera självständigt i komplexa projekt från start till införande. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift.

Vi uppskattar att du som person har lätt för att kommunicera med andra, du inger förtroende och är duktig på att skapa goda relationer. Du är en lagspelare som även kan leda andra. Du har ett kund-/verksamhetsfokus och är resultatorienterad. Du är van att kommunicera behov, krav och tekniska lösningar på ett pedagogiskt sätt med både verksamhet och IT-kollegor. Du är bra på att lyssna och använder din analytiska förmåga för att föreslå bra lösningar. På Livsmedelsverket arbetar vi i team och som medarbetare bidrar du givetvis till det goda arbetsklimatet, där vi tillsammans lyckas och utvecklas. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef Kristina Essén. Fackliga företrädare är David Foster ST, och Frida Broman, SACO. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2017-05-20. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT-avdelningen

Diarienummer: 2018/01529

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Liknande jobb

Liknande jobb