Telenor Inpli

Projektledare IT/telekom

Rekryterare
Telenor Inpli
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Telenor Inpli är resultatet av en fusion mellan norska Datametrix och svenska Network Services. På Telenor Inpli arbetar det 400 högkvalificerade medarbetare som är fördelade på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim och Singapore.

Vi har från den 26 februari 2018 ett nytt gemensamt varumärke och namn, vi är Telenor Inpli och vi har fortsatt starkt fokus på nätverk, IT-säkerhet och kommunikation.

Telenor Inpli går en spännande framtid till mötes med skapandet av ett nytt skandinaviskt varumärke som skall fyllas med en stark företagskultur, ett tydligt värde för våra kunder och fortsatt tillväxt. Vårt mål är också att alla som arbetar hos oss skall må bra och ha kul tillsammans. Hoppas du vill vara med på vår resa!

Vi växer och söker nu till vårt kontor i Kista en Projektledare!

Projektledning ingår som en naturlig del vårt tjänsteutbud, och förekommer oftast där vi ansvarar för migreringsprojekt, nätverksinstallationer och helhetsåtaganden mot våra kunder. Denna verksamhet växer och vi behöver förstärka teamet med en operativ projektledare.

Vårt erbjudande

Du erbjuds en utmanande tjänst i ett expansivt, stabilt och ekonomiskt välmående företag. Nyckeln till framgång för Telenor Inpli ligger i ett fokus på kärnverksamheten i kombination med ett fokus på den enskilde medarbetarens vidareutveckling. Vårt mål är att alla som arbetar hos oss skall må bra, utvecklas och ha kul tillsammans! Rollen erbjuder stora möjligheter att själv utforma tjänsten och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

Uppdragen kan vara både hos stora och små bolag i Norden eller på vår egen avdelning för integration där leveransen omfattar installationsprojekt med säkerhetslösningar, trådlöst, routing/switching. 
Storleken på projekten brukar vara på 2-20 projektmedlemmar. Uppdragslängden är varierande, några månader till åtaganden som löper över flera år. Installationsprojekten kan vara i SE och Norden och omfatta upp till ett par hundra sajter. Då du inte behöver kunna all teknik själv ska du känna dig bekväm med att ta hjälp av vår teknikorganisation.

Mycket av arbetet hos våra kunder bedrivs i projektform och du kommer att leda detta arbete i form av projektinitiering, förstudier, projektgenomförande och projektuppföljning. Projekten kan handla om migrering av kunder, siter och nätelement samt optimering/kostnadsbesparing av/inom transmissionsnät. Projektrapportering sker ofta till en styrgrupp.

Projektledarrollen hos oss präglas av att driva projekt inom fasta nät- och mobiloperatörer (telekomoperatörer), installationsprojekt, Managed Services, kommunikationslösningar samt projekt i våra kunders operativa verksamhet. Arbetet kan vidare innefatta helhetslösningar och kundleveransprojekt.

Din profil

Du har arbetat minst 5 år i IT/telekommunikationsbranschen och har idag en liknande roll men söker nu nya utmaningar. Du har erfarenhet av förstudie, kostnadsestimeringar, tidsestimering, bemanning, dokumentation, avgränsningar samt av att driva flera parallella projekt samtidigt. Du trivs med att projektleda andra och dig själv och dina projektmedlemmar bruka beskriva dig som drivande, pedagogisk, ansvarstagande och duktig på att prioritera. Din sociala förmåga har framgångsrikt lett till goda och långsiktiga kundrelationer.

Vidare ser vi följande som eftertraktad kompetens:

 • Erfarenhet av kommunikationslösningar
 • Erfarenhet av program management
 • Utbildning och erfarenhet från IT/telekombranschen
 • Minst 5 års erfarenhet av projektledning; förstudie, resursplanera, kostnadsestimeringar, tidsestimering, bemanning, dokumentation, avgränsningar
 • Rapportering till styrgrupp
 • Erfarenhet av att arbeta agila-metoder
 • Projektledarcertifiering
 • Erfarenhet av att leda delprojekt är önskvärt
 • Erfarenhet av installationsprojekt
 • Allmän förståelse för större nätverk, främst (stora nätägare) operatörsnätverk gärna med inriktning på transmissions och IP nät
 • God förståelse för projektekonomisk uppföljning, budget, prognos/forecast
 • Med fördel erfarenhet av hantering av underentreprenörer/entreprenadtjänster

Du är en person som snabbt vill komma igång, är fokuserad och målinriktad och du känner igen dig i dina kollegor på Telenor Inpli som är lärande, professionella och samtidigt avslappnade i sin stil och sitt sätt att lösa problem. För dig är det viktigt att ha roligt på jobbet!

Låter det intressant?

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag genom att klicka på “Sök jobbet”. Du behöver bara lägg in dina kontaktuppgifter samt bifoga cv och personligt brev eller söka med din LinkedIn-profil – det tar bara någon minut!

Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Emma Lindahl-Söderberg på 0723-732173 eller emma.lindahl-soderberg@telenorinpli.se

Liknande jobb

Liknande jobb