FRA

Analytisk signaldetektiv

Rekryterare
FRA
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 27 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en innovativ och kreativ signalanalytiker med intresse för att lösa komplexa problem. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
I tjänsten som signalanalytiker är du den som vill förstå hur signaler som är nya och obekanta fungerar. Som en del av den processen kan du även utveckla mjukvara för vidare analys. Om du själv upptäcker att något verktyg saknas så kan du själv utveckla och göra det tillgängligt för alla som behöver det. Du kommer att i huvudsak arbeta enskilt, men deltar även som sakkunnig i arbetsgrupper, samt ha många interna kontakter.

Du kan 
Du har akademisk examen inom naturvetenskaplig-tekniskt område eller erhållit motsvarande kunskaper i arbetslivet. Du har kunskap i något programmeringsspråk. Det är viktigt att du kan använda många olika informationskällor och kan dokumentera ditt arbete samt förmedla detta till andra. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. 

Meriterande är om du har kunskaper inom:

  • Området signalspaning
  • Nätverksteknik och Linux
  • Området signalbehandling
  • Ytterligare språk

Du är 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarstagande, noggrann och uthållig. Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag, du kommer gärna med nya kreativa idéer för att utveckla arbetsmetoderna och tar initiativ till nya aktiviteter.

Vi tror att du har stort tålamod och kan lägga ner mycket energi på en uppgift innan det får resultat.  Mycket av arbetet sker självständigt, men du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara professionell och tillmötesgående samt gärna dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som analytiker inom signalmiljö hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. 

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning, vilken genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Lindecrantz på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-05-27.

Liknande jobb

Liknande jobb