Enhetschefer till systemutvecklingsenheter på Migrationsverket

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 18 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Migrationsverket har stort fokus på att effektivisera handläggningsprocesserna och korta ansökningstiderna för asylansökningar och för ansökningar om anknytning, arbete och studier. Det innebär ett omfattande förändringsarbete av processer och arbetssätt inom hela myndigheten som ställer stora krav på It-sektionen och vår förmåga att möta nya arbetssätt med enklare och effektivare systemstöd. Vi förflyttar nu både styrprocesser och genomförande av utveckling av nya och befintliga system i rask takt med fokus på det gemensamma uppdraget effektivisering. Det handlar om ett närmare samarbete med användarna för djupare förståelse av deras behov, fokus på innovativa digitala lösningar, automatisering och livscykelhantering, och att bygga vidare på våra agila arbetssätt med korta stabila leveranser för ökad nytta.

IT-sektionen består av sju enheter, varav tre systemutvecklingsenheter som nu ska bli fyra, samt enheter för It-produktion, It-support, It-teknikutveckling samt systemförvaltning.

Ditt uppdrag

Som enhetschef för en systemutvecklingsenhet ansvarar du för att driva och leda din enhet så att vi bidrar till Migrationsverkets utveckling för kortare handläggningstider. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med små leveranser för snabb återkoppling. I chefsrollen ingår också ett horisontellt ansvar för systemutveckling inom en av myndighetens kärnprocesser. Du har personal- budget- och arbetsmiljöansvar för din enhet och ingår i It ledningsgrupp, där du förväntas ta ett helhetsperspektiv och ha ett nära samarbete med dina chefskollegor för att vi ska nå våra högt ställda mål.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i förändring med goda resultat. Du har kunskap om och förståelse för systemutveckling, innovativa digitala lösningar och nya arbetssätt som präglas av devops-kultur och metoder, i tätt samspel med verksamheten. Du delar vår ambition att vara proaktiva och tillhandahålla It-tjänster som är enkla att använda och som gör verklig nytta för medarbetarna i deras vardag. Som ledare har du ett helhetsperspektiv och agerar med personlig mognad i samspelet med medarbetare, chefskollegor, styrgrupper och användare. Du behöver vara trygg i ditt ledarskap med förmåga att skapa förutsättningar för dina medarbetare att växa i sin roller och att skapa ett klimat som inspirerar till arbetsglädje och effektivitet. Du är intresserad av nya arbetssätt samtidigt som du är långsiktig och systematisk. Du är handlingskraftig med förmåga att organisera, genomföra och följa upp för att leverera mot uppsatta mål. Ditt ledarskap präglas av mod, empati och tydlighet.

Du kommer till en It-sektion med högt ställda ambitioner i en myndighet som driver ett kontinuerligt förändringsarbete och som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift.

Välkommen till oss!

Fram till den 18 maj 2018 ser vi fram emot att ta del av din ansökan och cv på www.migrationsverket.se/jobbVi samarbetar med ProAstri i chefsrekryteringar och i den här rekryteringen är Karin Ivarson vår kontaktperson.

 

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning Heltid

Tillträde Enligt överenskommelse

Löneform individuell lönesättning

Antal lediga befattningar 1

Sysselsättningsgrad 100

Ort Norrköping

Län Östergötlands län

Land Sverige

Referensnummer 3.3.1-2018-19893

Kontakt

  • Karin Ivarson/Rekryterare , 070-824 69 08

Publicerat 2018-05-04

Sista ansökningsdag 2018-05-17