IT-driftchef

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 4 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.
 

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi IT-driftchef till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Fortifikationsverkets IT-enhet är inne i ett utvecklings- och förändringsarbete och utökar därför IT-driften med en driftchef. Som IT-driftchef ansvarar du för drift, förvaltning och support av Fortifikationsverkets IT-miljö med tjänsteområdena Service Desk, Digital arbetsplats, Infrastruktur och IT-säkerhet. Du har budget- och personalansvar där du leder, motiverar och utvecklar dina medarbetare. Du är tjänsteansvarig för IT-infrastruktur vilket omfattas av processer och styrning, datacenter, nät- och kommunikation, servicedrift, lagring, övervakning, leverantörer och avtal. Du medverkar i det dagliga och långsiktiga arbetet med att kontinuerligt utveckla, förbättra och optimera processer och verktyg. Du samverkar med övriga enheter inom IT systemförvaltning och IT utveckling. Vidare ansvarar du för en effektiv uppföljning och styrning av leverantörer och avtal utifrån operativ och strategisk nivå. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning inom IT-området eller har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du har minst 3-5 års dokumenterad erfarenhet i en ledande befattning med ansvar för driftverksamhet.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av tjänstebaserade leveransmodeller och förändringsledning inom IT-infrastruktur. Det är även meriterande med teoretisk och praktisk erfarenhet av olika ramverk och processer inom IT-service Management samt om du har en teknisk bakgrund med erfarenhet av serverdrift, klienter, nätverk och IT-säkerhet. Vidare meriterande är bred erfarenhet av IT-driftmiljöer samt som kravställare.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och prestigelös. Du har mycket goda ledaregenskaper och är engagerad i ditt arbete. Du har en god kommunikativ förmåga och värdesätter ett bra teamarbete.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Helena Andersson, tfn 010- 44 44 795 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010 44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-06-04. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.