It-projektledare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Teknik och metod, Regeringskansliets It-enhet, Förvaltningsavdelningen
Har du vad som krävs för att självständigt leda it-projekt i en komplex och geografiskt spridd it-miljö? Kan du möta höga krav på problemlösning och leverans? Som vår nya medarbetare på it-enheten får du stort ansvar och utmanande arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera expertkunskap med förståelse för helheten.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag
Som it-projektledare har du en viktig roll i it-enhetens uppdrag att säkerställa utveckling, drift och förvaltning av intrastruktur och verksamhetssstödjande it-system. Vi söker dig som har en god erfarenhet av it-infrastruktur och kan arbeta med att planera, leda och genomföra och följa upp utredningar, uppdrag och projekt kopplade till förvaltningsaktiviteter och it-strategi. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med upphandlingar och avrop av it-tjänster inom offentlig sektor.
Regeringskansliets it-enhet svarar för it-stödet till Regeringskansliet och utlandsmyndigheterna, bland annat alla Sveriges ambassader och EU-representationen i Bryssel- 6400 användare över hela världen-med målet att vara en kompetent it-resurs som också stödjer organisationen i att utnyttja it för att utveckla verksamheten. Inom sektionen Infrastruktur finns gruppen Teknik och metod där befattningen är placerad. Teknik och metod svarar för strategi, långsiktig planering och övergripande arkitektur för it-infrastrukturen, projektledning och enhetsövergripande driftkoordinering.

Din bakgrund
Du har flerårig erfarenhet av it-projektledning inom it-infrastruktur som nät och datakommunikation, server, lagring, telefoni, katalogtjänster etc. Högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant för befattningen. För att lyckas i befattningen krävs att du har erfarenhet av it-miljö som är byggd på produkter från bl.a. Microsoft, Citrix, Cisco och VM Ware. Vi ser gärna att du även har arbetat med eller känner till, de särskilda krav som ställs för drift och förvaltning av en geografiskt spridd it-miljö samt att du har god kännedom om olika it-säkerhetslösningar. Certifiering inom IPMA eller motsvarande samt ITIL är meriterande.

Dina egenskaper 
Som it-projektledare behöver du vara ansvarstagande, strukturerad, förtroendeskapande, kommunikativ och prestigelös. Lika självklart trivs du med att arbeta inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och fokus på leverans. Du är analytisk, kvalitetsmedveten och initiativkraftig med förmåga att presentera olika slags tekniska lösningar på ett pedagogiskt sätt. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt med verksamhetens bästa i fokus och du bidrar till en positiv laganda.
Vi söker dig som arbetar självständigt, har god samarbetsförmåga och är relationsskapande till din natur. För att lyckas i rollen krävs att du är drivande och har goda ledaregenskaper. förutsättningen för tjänsten är god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta André Palmblad som är gruppchef på 08 405 4224. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad tel 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 20 maj 2018.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb