Gruppchef Tjänsteutveckling IT till AFA Försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 7 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att
hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett
företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i
centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag
är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,5 miljoner
människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Omvärldens accelererande utveckling av teknologier och dess tillämpningar förändrar förutsättningar och möjligheter för såväl individer, företag, myndigheter och organisationer.

Är du en motiverad ledare med förmåga att leda och utveckla team samtidigt som du driver tjänsteinnovation inom ditt område? Har du dessutom stort intresse för teknik och vill driva utveckling av digitala tjänster?

Då har vi tjänsten för dig! 

Vad du kan förvänta dig
Som gruppchef för Tjänsteutveckling inom avdelningen Systemutveckling ansvarar du för det team som skapar, underhåller och vidareutvecklar stödtjänster för AFA Försäkrings systemutvecklingsorganisation. Tyngdpunkten ligger på utvecklingsplattformar och molntjänster. Du ansvarar för att löpande driva utveckling, ta fram roadmaps och optimera tjänsterna för att nå bästa verksamhetsnytta. Kontinuerligt samarbete med IT-drift, lösningsarkitekter och andra grupperingar inom IT är framgångsfaktor för att säkerställa en tjänsteutveckling som driver verksamheten åt uppsatta mål.

Du leder en grupp om åtta medarbetare och ansvarar för att coacha och utveckla teamet. Du arbetar tätt ihop chefskollegorna på avdelningen, sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till chefen för Systemutveckling.

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har mycket god kunskap om IT-tjänster så som utvecklingsplattormar, stödsystem och molntjänster. Vi ser också att du har erfarenhet och kunskap om tjänsteinnovation och är van att hantera leverantörer och att agera beställare. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av agila organisationer och arbetssätt. Troligtvis har du bakgrund som systemutvecklare. Tjänsten kräver tidigare erfarenhet av budgetansvar och att leda personal.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför söker vi efter dig som har ett driv och engagemang, är prestigelös, med en god kommunikativ förmåga och som har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Du är en naturlig ledare med en självklar känsla för ansvarstagande, förmåga att se helheter samt att inspirera och motivera andra. Du är strukturerad, flexibel, öppen och positiv till förändringar och kan anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar.

Du håller dig ajour med omvärlden och förstår hur den påverkar. Du talar och skriver god svenska och engelska.

Detta kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett jobb på ett företag där vår medarbetare trivs och kan rekommendera oss som arbetsgivare. Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring och utveckling. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter.

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.  Urvalet kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
 
Fackliga företrädare
Benny Nyberg FTF – Facket för Försäkring och Finans 08-696 46 12
Maria Schütt Akademikerföreningen 08-696 49 74

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se

Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.

Liknande jobb

Liknande jobb