Polismyndigheten

Erfaren Systemtekniker, inriktning drift/support, NOA, Utredningsenheten, SSI

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 25 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

07 maj 2018

Ansök senast

25 maj 2018

Referensnummer

57/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt.  Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Utredningsenheten

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

SSI ansvarar för de gemensamma IT-system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Det vilar ett stort ansvar på gruppen att hålla systemen driftsatta och ansvara för utveckling och utbildning samt anpassning till andra system.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett litet team som har helhetsansvar för det IT-baserade inhämtningssystem som servar Sveriges brottsbekämpande myndigheter.

Den primära uppgiften som systemtekniker innebär drift och övervakning, användarkontakter, ta emot och behandla felrapporter, felsöka/ åtgärda fel samt dokumentation och testning. Systemet är komplext och arbetsuppgifterna kan variera kraftigt. En utmaning blir att med tiden förvärva en bred kunskap om systemets funktionalitet och samtidigt ha användarnas perspektiv med sig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom IT eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms motsvara efterfrågad nivå.
 • Flerårig erfarenhet av drift och/ eller support av IT-system
 • Goda kunskaper i engelska
 • Windows server
 • Linux CentOS
 • Shell-skript

Meriterande

 • Kunskap om trafikflöden i mobila telekom-nät
 • Testning
 • Logganalys
 • XML-hantering
 • Kunskap om trafikflöden i IP-baserade nätverk
 • SQL
 • Erfarenhet av programmering
 • Brandväggar
 • Databashantering

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på stor flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens, din samarbetsförmåga och din förmåga att kommunicera och variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du ska vara flexibel, analytisk och nyfiken och ha lätt för att lära och vara beredd att dela med dig av dina kunskaper.

Funktionen kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i verksamheten.

 

Kontaktpersoner

Mårten Nordlander, tfn 010-56 41086

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

I funktionen ingår beredskapstjänstgöring. Resor kan förekomma.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 25 maj 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med refnr 57/18 i mailets ärendemening.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb