Vi söker två kvalificerade tekniska projektledare

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 maj 2018
Stängs
den 6 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla kvaliteten i framtidens hälso- och sjukvård?  Sverige ska bli bäst i världen på e-hälsa till 2025. Nu behöver vi förstärka kompetensen inför detta!  
 

QRC Stockholm Kvalitetsregistercentrum är ett samarbete mellan Stockholms läns landsting och Karolinska Institutet för utveckling av vård och forskning med stöd av nationella kvalitetsregister, och har också ett nationellt uppdrag att ingå i en av sex regionala Registercentrumorganisationer. 

QRC Stockholm verkar för bättre hälsa för dagens patienter via användning av kvalitetsregister för förbättringar av vårdens processer och resultat. QRC arbetar också för framtidens patienter genom stöd till registerbaserad forskning. Vi samverkar med alla intressenter från patienter och professionella vårdgivare till ledare i vården, forskare, myndigheter och näringsliv.

Vår vision är ”Delad kunskap ger bättre hälsa”. Mer info finns här: qrcstockholm.se
 

Arbetsuppgifter:

• Arbeta med statistik och utdatalösningar för kvalitetsregister, inklusive utveckling av molntjänster 

• Stödja kvalitetsregister i att strukturera och tillgängliggöra data för olika intressenter, t.ex. vården och forskning 

• Stödja kvalitetsregister med införande av variabler kopplade till verksamhetsnytta  

• Arbeta med databasdesign och arkitektur för optimal datalagring och analys 

• Stödja kvalitetsregister i arbetet med IT-plattformar 

• Medverka i omsättande av funktionella behov till tekniska krav  

• Medverka i kravarbetet vid upphandling av IT-tjänster 

• Projektleda och medverka i olika systemintegrationer (t.ex. kvalitetsregister, nationella tjänster som 1177 och journalsystem) 

• Projektleda teknisk IT-utveckling och även vid behov kunna genomföra tester. 

• Ansvara för den tekniska utvecklingen av QRC:s IT-strategi (som är kopplade till SLL:s) 

• Arbeta med informationssäkerhetsfrågor 
 

Ditt arbete innebär att fånga upp idéer från ny teknik och innovativa arbetsprocesser och anpassa detta till användarnas behov. Som projektledare ska du leda och samordna flera stora sammansatta utvecklingsprojekt där du kommer att möta många människor och tillsammans med dem ta fram innovativa IT-lösningar och nya arbetssätt som för registerarbetet framåt för en bättre nytta för patienter och personal i vården. Arbetet kan innebära projektledning med många parter inblandade och med målsättningar som delvis inte är fullt utvecklade vid projektstart. Du kommer även själv stödja nationella kvalitetsregister med organisatoriska och juridiska frågor. Vidare så kan projekt i samarbete med andra avdelningar inom SLL, och även myndigheter och företag vara aktuella att delta i.
 

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning 
 

Kvalifikationer:  

Akademisk examen på mastersnivå. Erfarenhet av databasdesign och data management som underlag för analyser av stora datamängder. Även databashantering för forskning är meriterande. Du ska ha dokumenterat erfarenhet av att jobba med analysverktyg och applikationer i hela sin livscykel. 

Goda kunskaper om analysmetoder, biostatistik och epidemiologi samt visualisering av analysresultat för många olika användargrupper är ett krav så även goda kunskaper i analysverktyg. Erfarenhet av användarcentrerad utveckling eller UX (User Experience Design) är meriterande. 

Projektledarutbildning och erfarenhet på avancerad nivå med kompetenser som svarar mot arbetsuppgifterna ovan. Du har lett komplexa väldokumenterade utvecklings- och implementeringsprojekt. Erfarenhet av forskning, vårdverksamhet samt näringsliv är meriterande, gärna även erfarenhet av att arbeta med kvalitetsregister, hälsodataregister, visualiseringar och informationssäkerhet. Erfarenhet av offentlig upphandling är också meriterande. 

Vi ser gärna att du flexibel och kan gå in som utvecklare och testare i projekten. 
 

Personliga egenskaper: 

Vi söker dig som är en erfaren och mål- och utvecklingsinriktad projektledare. Gärna nyfiken och driven för att utveckla nya lösningar och anpassa dessa till användarnas behov. Du ska vara bekväm med att det inte alltid finns färdiga mallar och instruktioner. Istället vill du arbeta flexibelt tillsammans med andra intressenter för att ta fram bästa möjliga lösning för alla.  

Du har lätt för att kommunicera och har en mycket god samarbetsförmåga. Du utrycker dig tydligt och har förmåga att skapa ett systematiskt arbetssätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med vårdprofessioner och forskare. Du är van att kommunicera med olika typer av yrkesgrupper.
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 


logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Liknande jobb

Liknande jobb