eHälsomyndigheten

Systemutvecklare/Javautvecklare till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 15 maj 2018
Stängs
den 5 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du Javautvecklare och vill vara med och påverka hälsan för sveriges invånare? Vill du dessutom ha trevliga arbetskamrater och tycker om att ha kul på jobbet? Då är detta tjänsten för dig!

Vi söker nu både juniora och seniora Javautvecklare till åtta tjänster inom vår avdelning Digitalisering. Som Javautvecklare kommer du vara en del av ett team på cirka 50 personer som alla arbetar med systemutveckling eller test. Tillsammans arbetar ni med att utveckla och förvalta stora och transsaktionskritiska system som påverkar samhället.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom systemutveckling med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med att designa, bygga och underhålla system primärt utvecklade i Java. I din roll ingår analyser och åtgärder av incidenter och problem i eHälsomyndighetens tjänster och produkter.

Vidare är det ditt jobb att utreda, implementera och kvalitetssäkra lösningar på funktionella och icke funktionella krav från förvaltning och projekt.

Du arbetar i Agila arbetsteam (projekt och förvaltning) där du styr stora delar av utvecklingsarbetet själv.

 

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen inom IT/data eller likvärdig utbildning alternativt kunskap förvärvad genom arbete
 • Erfarenhet av backend och/eller frontendsystemutveckling
 • Kan visa upp/beskriva minst 2 lösningar som du varit med och utvecklat
 • Erfarenhet av relationsdatabaser
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Som person är du självgående, serviceinriktad samt har en problemlösande analysförmåga.

  

Meriterande är:

 • Erfarenhet av arbete i agila metoder, tex SCRUM, Kanban
 • Jobbat med Java EE
 • Erfarenhet av containerbaserade tekniker som Docker, Kubernetes och OpenShift
 • Erfarenhet av CD/CI (Continuous Delivery/Continuous Integration)
 • Jobbat med versionshantering t.ex. GIT
 • Jobbat med enhetstestning och/eller TDD

 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker både dig med lång erfarenhet av Javautveckling och dig med lite kortare erfarenhet.

Information om tjänsten

Anställningarna är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar, resor i tjänsten kan förekomma, företradesvis till vårt kontor i Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Pontus Ahl Enhetschef för Leverans och innovation, tel; 010- 458 62 08, HR-specialist Carolin Gullberg, tel; 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med CV och personligt brev senast den 5 juni 2018.